Pease bullar med brysselkål och grönkål

Pease Bullar med brysselkål och grönkål

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1. Hacka potatis i bitar och krydda med saffran, salt och peppar. Rosta i ugnen i ca 25 min på 180 grader.

  2. 2. Rör ut salvia i smetana och tillsätt tabasco. Smaka av med salt och peppar.

  3. 3. Stek upp Pease Bullar enligt anvisningar på förpackning. Krydda med kryddpeppar och kryddnejlika, salt och vitpeppar.

  4. 4. Rosta brysselkål och grönkål med lite olja. Salta efter smak.

  5. 5. Dekorera gärna med färska örter och salvia. Servera med ett gott fullkornsbröd.

    Pease Bullar kommer bli en självklarhet på det vegetariska julbordet. De veganska ärtproteingbullarna är så goda så du ens inte saknar de klassiska köttbullarna.

  6. Tips!
    Mortla saffran och salt innan du tillsätter den i rätten så fördelar du allt lättare.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    507,42 kcal
  • Energi (kJ)
    2116,28 kJ
  • Fett
    27,66 g
  • Enkelomättade fettsyror
    5,46 g
  • Fleromättade fettsyror
    2,09 g
  • Mättade fettsyror
    6,16 g
  • Fibrer
    11,45 g
  • Järn
    1,70 mg
  • Kalcium
    114,66 mg
  • Kalium
    963,46 mg
  • Kolesterol
    19,20 mg
  • Kolhydrater
    36,76 g
  • Disackarider
    1,55 g
  • Monosackarider
    2,14 g
  • Sackaros
    1,03 g
  • Magnesium
    59,03 mg
  • Natrium
    223,68 mg
  • Niacin
    3,75 mg
  • Protein
    22,15 g
  • Riboflavin
    0,16 mg
  • Tiamin
    0,20 mg
  • Vatten
    220,05 g
  • Vitamin B12
    0,04 µg
  • Vitamin B6
    0,48 mg
  • Vitamin C
    91,67 mg
  • Vitamin D
    0,05 µg
  • Vitamin E
    3,48 mg
  • Zink
    0,79 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet