INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Blåbärsgelé med vaniljkvarg
- Blåbärspuré FINDUS 372140 g
- Socker0,50 msk
- Gelatinblad1 st
- Vaniljkvarg
- Kesella 10%30 g
- Vaniljsocker0,50 tsk
TILLAGNING
1. Lägg gelatinbladen i blöt enligt anvisning på förpackningen.
2. Värm upp purén och rör i gelatinbladen så att dessa smälter. Tillsätt socker och häll upp i portionsformar eller i bleck. Låt stelna i kyl.
3. Vispa grädden löst och blanda med kvarg och florsocker. Stjälp upp gelén och servera med kvarggrädden.
TIPS!
Toppa och dekorera med citronmeliss.
Blåbärsgelé är ett utmärkt alternativ till dessert i gelékonsistens. Tillsammans med kvarggrädden blir det en riktigt smakupplevelse.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)95,63 kcal
- Energi (kJ)400,08 kJ
- Fett3,20 g
- Enkelomättade fettsyror0,72 g
- Fleromättade fettsyror0,17 g
- Mättade fettsyror1,98 g
- Fiber1,24 g
- Järn0,27 mg
- Kalcium40,33 mg
- Kalium80,17 mg
- Kolesterol9,60 mg
- Kolhydrat10,68 g
- Disackarider7,87 g
- Monosackarider2,39 g
- Sackaros7 g
- Magnesium7,40 mg
- Natrium13,15 mg
- Niacin0,14 mg
- Protein5,30 g
- Riboflavin0,07 mg
- Tiamin0,03 mg
- Vatten57,53 g
- Vitamin B120,21 µg
- Vitamin B60,04 mg
- Vitamin C2 mg
- Vitamin E0,05 mg
- Zink0,20 mg