Burgundisk köttgryta, gelé

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Oxpuré FINDUS 96008183
    350 g
  • Mjölk
    3 dl
  • Rött vin
    1,50 dl
  • Gelatinblad (Klimat)
    16 g
  • Vitlökspulver
    2 tsk
  • Lökpulver
    2 tsk
  • Buljongpulver
  • Salt, peppar

TILLAGNING

  1. 1.  Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet.

  2. 2.  Värm puréerna och vätska. Tillsätt det blötlagda gelatinet under omrörning.

  3. 3.  Smaksätt. Låt stelna i kyl.

  4. TIPS!
    Serveras kall i bitar med tjock, varm sås bredvid, potatismos, grönsaksgelé och syltlöksgelé (se recept sid 140 i MRS eller sök recept på vår hemsida).

  5. En smakrik burgundisk köttgryta som är perfekt middag i vardagen. Gjord i gelékonsistens så att även de med tugg- och sväljsvårigheter kan njuta av grytan!

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    77,06 kcal
  • Energi (kJ)
    322,31 kJ
  • Fett
    2,05 g
  • Enkelomättade fettsyror
    0,67 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,18 g
  • Mättade fettsyror
    0,89 g
  • Fiber
    0,36 g
  • Järn
    0,38 mg
  • Kalcium
    46,42 mg
  • Kalium
    180,10 mg
  • Kolesterol
    27,68 mg
  • Kolhydrat
    2,55 g
  • Disackarider
    1,94 g
  • Monosackarider
    0,58 g
  • Sackaros
    0,46 g
  • Magnesium
    15,68 mg
  • Natrium
    44,55 mg
  • Niacin
    3,04 mg
  • Protein
    10,09 g
  • Riboflavin
    0,10 mg
  • Tiamin
    0,05 mg
  • Vatten
    80,73 g
  • Vitamin B12
    0,32 µg
  • Vitamin B6
    0,18 mg
  • Vitamin C
    0,92 mg
  • Vitamin D
    0,45 µg
  • Vitamin E
    0,50 mg
  • Zink
    0,70 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet