INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Lax- och fiskpuré FINDUS 96014860300 g
- Torskpuré FINDUS 96012420300 g
- Vispgädde3 dl
- Crème fraiche3 dl
- Gelatinblad (Klimat)32 g
- Curry4 tsk
- Hummerfond (Klimat)3 msk
- Salt, peppar
TILLAGNING
1. Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet.
2. Värm puréerna och tillsätt det blötlagda gelatinet under omrörning. Låt svalna. Vispa grädden.
3. Blanda samtliga ingredienser. Smaksätt. Låt stelna i kyl.
TIPS!
Variera smaksättningen efter normalkostens recept.Servera fiskmoussen kall tillsammans med god sås baserad på gräddfil, tillsammans med potatismos och sparrisgelé. En uppskattad rätt som även de med dysfagi kan njuta av!
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)283,19 kcal
- Energi (kJ)1184,84 kJ
- Fett24,01 g
- Enkelomättade fettsyror6,48 g
- Fleromättade fettsyror1,66 g
- Mättade fettsyror13,88 g
- Järn0,35 mg
- Kalcium48,72 mg
- Kalium292,12 mg
- Kolesterol95,42 mg
- Kolhydrat2,20 g
- Disackarider1,55 g
- Monosackarider0,19 g
- Sackaros0,13 g
- Magnesium21,52 mg
- Natrium194,27 mg
- Niacin2,52 mg
- Protein15,25 g
- Riboflavin0,11 mg
- Tiamin0,10 mg
- Vatten81,44 g
- Vitamin B122,43 µg
- Vitamin B60,36 mg
- Vitamin C0,12 mg
- Vitamin D4,36 µg
- Vitamin E1,14 mg
- Zink0,52 mg