Fiskmousse, gelé

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Lax- och fiskpuré FINDUS 96014860
    300 g
  • Torskpuré FINDUS 96012420
    300 g
  • Vispgädde
    3 dl
  • Crème fraiche
    3 dl
  • Gelatinblad (Klimat)
    32 g
  • Curry
    4 tsk
  • Hummerfond (Klimat)
    3 msk
  • Salt, peppar

TILLAGNING

  1. 1.  Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet.

  2. 2.  Värm puréerna och tillsätt det blötlagda gelatinet under omrörning. Låt svalna. Vispa grädden.

  3. 3.  Blanda samtliga ingredienser. Smaksätt. Låt stelna i kyl.

  4. TIPS!
    Variera smaksättningen efter normalkostens recept.

  5. Servera fiskmoussen kall tillsammans med god sås baserad på gräddfil, tillsammans med potatismos och sparrisgelé. En uppskattad rätt som även de med dysfagi kan njuta av!

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    283,19 kcal
  • Energi (kJ)
    1184,84 kJ
  • Fett
    24,01 g
  • Enkelomättade fettsyror
    6,48 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,66 g
  • Mättade fettsyror
    13,88 g
  • Järn
    0,35 mg
  • Kalcium
    48,72 mg
  • Kalium
    292,12 mg
  • Kolesterol
    95,42 mg
  • Kolhydrat
    2,20 g
  • Disackarider
    1,55 g
  • Monosackarider
    0,19 g
  • Sackaros
    0,13 g
  • Magnesium
    21,52 mg
  • Natrium
    194,27 mg
  • Niacin
    2,52 mg
  • Protein
    15,25 g
  • Riboflavin
    0,11 mg
  • Tiamin
    0,10 mg
  • Vatten
    81,44 g
  • Vitamin B12
    2,43 µg
  • Vitamin B6
    0,36 mg
  • Vitamin C
    0,12 mg
  • Vitamin D
    4,36 µg
  • Vitamin E
    1,14 mg
  • Zink
    0,52 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet