Grov Oxpaté med gräddsås, grov paté
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Grov oxpaté FINDUS 96008723800 g
- Gräddsås
- Kalvfond0,50 dl
- Vatten6 dl
- Vispgrädde3,50 dl
- Berikning Majsvällingpulver FINDUS 9601389750 g
- Svartvinbärsgelé1 msk
- Smör25 g
- Vetemjöl2 msk
- Salt och peppar
- Potatismos1 kg
TILLAGNING
1. Värm Grov Oxpaté från djupfryst, med lock enligt tillagningsanvisningen på förpackningen.Tillaga i 100% ånga.
Gräddsås
1. Koka upp buljong och tillsätt grädde, Berikning Majsvälling och svart vinbärsgelé. Rör så gelén smälter.2. Rör ihop smör och mjöl till en kula. Vispa ner kulan i såsen och koka upp under omrörning.
3. Låt såsen småkoka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Kanske behövs lite mer gelé för att balansera smakerna.
TIPS!
Servera med din hemlagade potatismos.Detta recept på grov oxpaté med gräddsås och potatismos är lagat på Findus oxpaté som är en fin paté med klassisk smak gjord på finhackat oxkött och ägg.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)425,85 kcal
- Energi (kJ)1778,34 kJ
- Fett29,31 g
- Enkelomättade fettsyror4,97 g
- Fleromättade fettsyror0,84 g
- Mättade fettsyror13,55 g
- Fiber1,78 g
- Järn0,88 mg
- Kalcium99,75 mg
- Kalium334,90 mg
- Kolesterol49 mg
- Kolhydrat24,87 g
- Disackarider3,81 g
- Monosackarider1,62 g
- Sackaros0,64 g
- Magnesium24,32 mg
- Natrium437,94 mg
- Niacin1,30 mg
- Protein15,29 g
- Riboflavin0,11 mg
- Tiamin0,07 mg
- Vatten159,49 g
- Vitamin B120,28 µg
- Vitamin B60,26 mg
- Vitamin C9,94 mg
- Vitamin D0,73 µg
- Vitamin E1,30 mg
- Zink0,51 mg