
GRUNDRECEPT FISKTIMBAL med omelett- och timbalbas
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Torskpuré FINDUS 960124200,60 kg
- Omelett- och timbalbas FINDUS 960084150,60 kg
- Buljongpulver
- Salt, peppar, malda kryddor
TILLAGNING
- Torskpuré kan ersättas med Fisk- och räkpuré 3717 eller Lax- och fiskpuré 58989. 
- 1. Tina puré och omelett- och timbalbas tillsammans. Blanda och smaksätt. 
- 2. För att skiva tillsätt Thick & Easy™. 0,5 msk (2,3 g) per portion. För att spritsa tillsätt Thick & Easy™. 1 msk (4,5 g) per portion. 
- 3. Häll i väl smorda bleck eller formar täckta med lock eller folie. 
- 4. Förvärm ugnen. Tillaga i 100% ånga, 100°C ca 40 min. 
- TIPS! 
 Variera smaksättningen efter normalkostens recept. Lämplig innertemperatur är ca 80°C.
- Detta grundrecept på fisktimbal är lagat med Findus omelett- och timbalbas som gör matlagningen enklare. Perfekt att använda för timbalkonsistens. 
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)131,67 kcal
- Energi (kJ)551,39 kJ
- Fett7,20 g
- Mättade fettsyror2,04 g
- Kolhydrat3,45 g
- Protein13,32 g

 
		 
		