GRUNDRECEPT FISKTIMBAL med omelett- och timbalbas
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Torskpuré FINDUS 960124200,60 kg
- Omelett- och timbalbas FINDUS 960084150,60 kg
- Buljongpulver
- Salt, peppar, malda kryddor
TILLAGNING
Torskpuré kan ersättas med Fisk- och räkpuré 3717 eller Lax- och fiskpuré 58989.
1. Tina puré och omelett- och timbalbas tillsammans. Blanda och smaksätt.
2. För att skiva tillsätt Thick & Easy™. 0,5 msk (2,3 g) per portion. För att spritsa tillsätt Thick & Easy™. 1 msk (4,5 g) per portion.
3. Häll i väl smorda bleck eller formar täckta med lock eller folie.
4. Förvärm ugnen. Tillaga i 100% ånga, 100°C ca 40 min.
TIPS!
Variera smaksättningen efter normalkostens recept. Lämplig innertemperatur är ca 80°C.Detta grundrecept på fisktimbal är lagat med Findus omelett- och timbalbas som gör matlagningen enklare. Perfekt att använda för timbalkonsistens.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)131,67 kcal
- Energi (kJ)551,39 kJ
- Fett7,20 g
- Mättade fettsyror2,04 g
- Kolhydrat3,45 g
- Protein13,32 g