Grundrecept Grönsakstimbal med omelett- och timbalbas

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Blomkålspuré kan ersättas med Broccolipuré 3703, Bönpuré 3745, Grov grönsakspuré 3725,  Grön sparrispuré 3701, Jordärtskockspuré 58717, Majspuré 3719, Morotspuré 3727, Morotspuré ekologisk 21808, Palsternackspuré 3749, Selleripuré 3723 eller Ärtpuré 3726.

  2. 1.  Tina puré och omelett- och timbalbas tillsammans. Blanda och smaksätt.

  3. 2.  För att skiva tillsätt Thick & Easy™. 0,5 msk (2,3 g) per portion. För att spritsa tillsätt Thick & Easy™. 1 msk (4,5 g) per portion. 

  4. 3.  Häll i väl smorda bleck eller formar täckta med lock eller folie.

  5. 4.  Förvärm ugnen. Tillaga i 100% ånga, 100°C, ca 40 min.

  6. TIPS!
    Byt ut och variera grönsakspurén efter tycke och smak.

  7. Grönsakstimbal är både ett bra tillbehör eller alternativ till kött- och fisktimbal.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    73,14 kcal
  • Energi (kJ)
    305,08 kJ
  • Fett
    4,08 g
  • Mättade fettsyror
    1,32 g
  • Fiber
    0,73 g
  • Kolhydrat
    4,33 g
  • Protein
    4,41 g
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet