Grundrecept kötttimbal med omelett- och timbalbas
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Kycklingpuré FINDUS 9601240160 g
- Omelett- och timbalbas FINDUS 9600841560 g
- Buljongpulver
- Salt, peppar, malda kryddor
- Ev sockerkulör, röd karamellfärg
TILLAGNING
Kycklingpuré kan ersättas med Kalvpuré 3736, Oxpuré 3730 eller Skinkpuré 3737.
1. Tina puré och omelett- och timbalbas tillsammans. Blanda. Smaksätt och ev färgsätt.
2. För att skiva tillsätt Thick & Easy™. 0,5 msk (2,3 g) per portion. För att spritsa tillsätt Thick & Easy™. 1 msk (4,5 g) per portion.
3. Häll i väl smorda bleck eller formar täckta med lock eller folie.
4. Förvärm ugnen. Tillaga i 100% ånga, 100°C ca 40 min.
TIPS!
Variera färg- och smaksättningen efter normalkostens recept. Lämplig innertemperatur är ca 80°C.Kötttimbal är ett bra alternativ att erbjuda på veckans matsedel. Inehåller mycket smak och är lagad i en lättuggad timbalkonsistens.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)150,94 kcal
- Energi (kJ)629,88 kJ
- Fett8,70 g
- Enkelomättade fettsyror0,96 g
- Fleromättade fettsyror0,72 g
- Mättade fettsyror2,40 g
- Fiber0,05 g
- Kolhydrat6,65 g
- Protein11,47 g