Laxpaj, timbal

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Pajdeg
  • Matfett
    150 g
  • Vetemjöl
    3 dl
  • Bakpulver
    1 tsk
  • Salt
  • Fyllning
  • Lax- och fiskpuré FINDUS 96014860
    300 g
  • Omelett- och timbalbas FINDUS 96008415
    300 g
  • Mjukost/ostkräm
    100 g
  • Hummerfond
    1,50 msk
  • Broccolitimbal FINDUS 96008603
    40 g
  • Laxtimbal med röksmak FINDUS 96015515
    40 g

TILLAGNING

  1. 1.  Smält matfettet.

  2. 2.  Blanda ingredienserna till pajdegen. Tryck ut degen i formen.

  3. 3.  Tina puré och omelett- och timbalbas tillsammans.

  4. 4.  Blanda med övriga ingredienser. Smaksätt.

  5. 5.  Häll blandningen i pajskalet. Stick ner tärnade timbaler.

  6. 6.  Förvärm ugnen. Tillaga i 100% ånga, 100°C ca 40 min.

  7. TIPS!
    Servera med gräddfilssås och t ex. Grön böntimbal, Findus 96008708.

  8. En smakfull och god laxpaj i timbalkonsistens är ett utmärkt middagsval. Väldigt gott och lättuggat!

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    663,21 kcal
  • Energi (kJ)
    2777,68 kJ
  • Fett
    45,60 g
  • Enkelomättade fettsyror
    8,04 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,51 g
  • Mättade fettsyror
    23,88 g
  • Fiber
    1,55 g
  • Järn
    0,55 mg
  • Kalcium
    157,29 mg
  • Kalium
    25,92 mg
  • Kolesterol
    96 mg
  • Kolhydrat
    39,90 g
  • Disackarider
    0,19 g
  • Magnesium
    2,67 mg
  • Natrium
    327,99 mg
  • Niacin
    0,63 mg
  • Protein
    24,14 g
  • Riboflavin
    0,02 mg
  • Tiamin
    0,01 mg
  • Vatten
    6,08 g
  • Vitamin D
    0,48 µg
  • Vitamin E
    0,79 mg
  • Zink
    0,10 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet