Potatismos, gelé
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Potatismospulver25 g
- Mjölk2 dl
- Matfett5 g
- Gelatinblad (Klimat)3,20 g
- Salt, peppar
TILLAGNING
1. Blötlägg och smält gelatinet enligt anvisning på paketet. Tillaga potatismos. Smaksätt.
2. Tillsätt gelatin. Häll upp och låt stelna i kyl.
Erbjud geléat potatismos som tillbehör som ett alternativ på veckans matsedel. Perfekt för den som önskar gelékonsistensanpassad kost. Servera exempelvis till porterstek i gelékonsistens.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)192,84 kcal
- Energi (kJ)806,78 kJ
- Fett10,83 g
- Enkelomättade fettsyror2,69 g
- Fleromättade fettsyror0,36 g
- Mättade fettsyror6,95 g
- Fiber0,30 g
- Järn0,14 mg
- Kalcium257,05 mg
- Kalium394,86 mg
- Kolesterol34,77 mg
- Kolhydrat13,18 g
- Disackarider10,19 g
- Monosackarider0,13 g
- Sackaros0,05 g
- Magnesium28,22 mg
- Natrium180,36 mg
- Niacin0,42 mg
- Protein10,55 g
- Riboflavin0,32 mg
- Tiamin0,11 mg
- Vatten202,23 g
- Vitamin B121,22 µg
- Vitamin B60,14 mg
- Vitamin C2,74 mg
- Vitamin D2,11 µg
- Vitamin E0,31 mg
- Zink0,97 mg