INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Omelett- och timbalbas FINDUS 9600841525 g
- Rödkål-/brunkåls spad15 g
- Socker/Sirap0,50 tsk
- Vinbärssaft (till rödkål)1 tsk
- Ättika, 12% (till brunkål)0,50 tsk
- Salt, peppar
- Röd karamellfärg till rödkålstimbal
- Sockerkulör till brunkålstimbal
TILLAGNING
1. Tina puré och omelett -och timbalbas tillsammans.
2. Blanda med övriga ingredienser. Smaksätt. Färgsätt rödkålstimbal med röd karamellfärg och brunkålstimbal med sockerkulör.
3. Häll i väl smorda bleck eller formar täckta med lock eller folie.
4. Förvärm ugnen. Tillaga i 100% ånga, 100°C, ca 40 min.
Att laga en rödkåls-/brunkålstimbal går snabbt och enkelt och är ett perfekt tillbehör till mycket.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)72,60 kcal
- Energi (kJ)303,33 kJ
- Fett2,58 g
- Fleromättade fettsyror0,02 g
- Mättade fettsyror0,83 g
- Fiber0,65 g
- Järn0,13 mg
- Kalcium4,48 mg
- Kalium20,21 mg
- Kolhydrat8,95 g
- Disackarider5,50 g
- Monosackarider1,76 g
- Sackaros5,50 g
- Magnesium1,21 mg
- Natrium1,93 mg
- Niacin0,06 mg
- Protein2,97 g
- Vatten16,85 g
- Vitamin B60,02 mg
- Zink0,09 mg