Sjömansbiff, gelé

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Oxpuré FINDUS 96008183
    500 g
  • Mjölk
    3 dl
  • Öl
    3 dl
  • Gelatinblad (Klimat)
    16 g
  • Lökpulver
    1,50 msk
  • Kryddpeppar, malen
    2 tsk
  • Buljongpulver
  • Salt
  • Sockerkulör

TILLAGNING

  1. 1.  Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet.

  2. 2.  Värm puré och vätska. Tillsätt det blötlagda gelatinet under omrörning.

  3. 3.  Smaksätt och färgsätt. Låt stelna i kyl.

  4. TIPS!
    Serveras kall i skivor med tjock, varm sås bredvid, potatismos, grönsaksgelé och ättiksgurksgelé (se recept sid 140 i MRS eller sök recept på vår hemsida).

  5. Servera gelékonsistentanpassad sjömansbiff med goda tillbehör som en av veckans middagar. Gjord med Findus Oxpuré på svenskt nötkött. Kommer i lösfrysta bitar för enkel hantering.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    90,21 kcal
  • Energi (kJ)
    376,99 kJ
  • Fett
    2,48 g
  • Enkelomättade fettsyror
    0,85 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,21 g
  • Mättade fettsyror
    1,01 g
  • Järn
    0,46 mg
  • Kalcium
    45,06 mg
  • Kalium
    172 mg
  • Kolesterol
    38,18 mg
  • Kolhydrat
    2,59 g
  • Disackarider
    1,48 g
  • Monosackarider
    0,15 g
  • Magnesium
    18,83 mg
  • Natrium
    51,96 mg
  • Niacin
    4,21 mg
  • Protein
    13,27 g
  • Riboflavin
    0,12 mg
  • Tiamin
    0,05 mg
  • Vatten
    92,79 g
  • Vitamin B12
    0,38 µg
  • Vitamin B6
    0,24 mg
  • Vitamin C
    0,19 mg
  • Vitamin D
    0,51 µg
  • Vitamin E
    0,57 mg
  • Zink
    0,89 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet