Tomatgelé

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Passerade tomater (rumstempererade)
    1 liter
  • Gelatinblad (Klimat)
    16 g

TILLAGNING

  1. 1.  Blötlägg och smält gelatinet enligt anvisning på paketet. Rör ner gelatinet. Låt stelna i kyl.

  2. TIPS!

  3. Tillsätt 2 msk Thick & Easy™ 96012898 till 1 dl spad. Spritsa eller klicka ut vid servering.

  4. Tomatgelé i konsistensanpassad form. Ett utmärkt tillbehör för de som lider av tugg- och sväljsvårigheter. Servera till andra rätter med gelékonsistens.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    28 kcal
  • Energi (kJ)
    117,35 kJ
  • Fett
    0,20 g
  • Enkelomättade fettsyror
    0,02 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,10 g
  • Mättade fettsyror
    0,04 g
  • Fiber
    1,23 g
  • Järn
    0,57 mg
  • Kalcium
    12,18 mg
  • Kalium
    295,35 mg
  • Kolhydrat
    3,70 g
  • Monosackarider
    3,65 g
  • Magnesium
    13,03 mg
  • Natrium
    16,01 mg
  • Niacin
    0,94 mg
  • Protein
    2,19 g
  • Riboflavin
    0,02 mg
  • Tiamin
    0,04 mg
  • Vatten
    93,55 g
  • Vitamin B6
    0,13 mg
  • Vitamin C
    15 mg
  • Vitamin E
    1,64 mg
  • Zink
    0,13 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet