Grönkålssoppa med husets frikadeller

Grönkålssoppa med Husets Frikadeller

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Fräs lök i smör. Tillsätt tinad grönkål, hönsbuljong och vispgrädde. Låt koka 5 min och mixa till önskad släthet. Smaka av med salt, peppar och muskotnöt.
    Värm frikadellerna i kombinationsugn på 150°C i ca 12 minuter alternativt i smaksatt lag.
    Servera soppan tillsammans med frikadellerna och en klick crème fraiche.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    330,36 kcal
  • Energi (kJ)
    1382,23 kJ
  • Fett
    23,49 g
  • Enkelomättade fettsyror
    6,58 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,41 g
  • Mättade fettsyror
    13,48 g
  • Fibrer
    4,25 g
  • Järn
    1,83 mg
  • Kalcium
    282,97 mg
  • Kalium
    734,04 mg
  • Kolesterol
    126,49 mg
  • Kolhydrater
    9,69 g
  • Disackarider
    3,16 g
  • Monosackarider
    1,56 g
  • Sackaros
    0,84 g
  • Magnesium
    49,39 mg
  • Natrium
    799,65 mg
  • Niacin
    4,57 mg
  • Protein
    18,49 g
  • Riboflavin
    0,34 mg
  • Tiamin
    0,15 mg
  • Vatten
    224,56 g
  • Vitamin B12
    0,78 µg
  • Vitamin B6
    0,31 mg
  • Vitamin C
    42,99 mg
  • Vitamin D
    0,54 µg
  • Vitamin E
    4,87 mg
  • Zink
    3,14 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet