Kycklinggratäng med mango & curry
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Kycklinginnerfilé FINDUS 960131511 kg
- Paprika, mix färger200 g
- Broccolibuketter FINDUS 96008187200 g
- Purjolök, skivad100 g
- Vispgrädde1,50 liter
- Berikning Majsvälling FINDUS 960138971 dl
- Kycklingfond0,50 dl
- Tomatpuré (Klimat)1 msk
- Curry1 msk
- Sambal oelek1 tsk
- Majsstärkelse3 msk
- Salt1,50 tsk
- Svartpeppar0,50 tsk
- Jasminris, kokt1 kg
TILLAGNING
1. Lägg kycklinginnerfilé i ett bleck.
2. Dela parprika i mindre bitar och skiva purjolök. Fördela paprika, purjolök och broccolibuketter över kycklingen i ett bleck.
3. Vispa ihop vispgrädde, Berikning majsvälling, tinad mangopuré, kycklingbuljong, tomatpuré, curry, sambal oelek samt majsstärkelse. Smaka av med salt och peppar.
4. Häll gräddblandningen över kycklingen och avsluta med broccolin.
5. Sätt i ugn på 160 grader i cirka 20 minuter.
Tips!
Servera med ris eller potatis.
Önskas rätten i timbalkonsistens? Byt ut kycklinginnerfilén mot Kycklingtimbal samt grönsakerna mot Broccolitimbal och Tomattimbal. En rätt anpassade för alla!
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)1105,76 kcal
- Energi (kJ)4626,60 kJ
- Fett63,31 g
- Enkelomättade fettsyror16,26 g
- Fleromättade fettsyror2,39 g
- Mättade fettsyror39,16 g
- Fiber1,60 g
- Järn0,90 mg
- Kalcium156,33 mg
- Kalium736,21 mg
- Kolesterol237,74 mg
- Kolhydrat93,96 g
- Disackarider6,20 g
- Monosackarider4,10 g
- Sackaros1,46 g
- Magnesium65,10 mg
- Natrium764,05 mg
- Niacin14,48 mg
- Protein39,64 g
- Riboflavin0,38 mg
- Tiamin0,34 mg
- Vatten240,42 g
- Vitamin B120,75 µg
- Vitamin B61,56 mg
- Vitamin C53,61 mg
- Vitamin D1,14 µg
- Vitamin E4,21 mg
- Zink3,06 mg