Pease bullar med grönsås och rödkålris

Pease bullar med grönsås och rödkålris

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Börja med att koka upp riset och riv spetskålen. Blanda sedan ihop riset med spetskålen.

  2. 2.  Hyvla gurka till spiraler och krydda med ättika, socker och salt. Sätt i lite press (t.ex. skål i skål) och låt stå i ca. 5 min.

  3. 3.  Finhacka scharlottenlök och stek den mjuk. Tillsätt buljong och koka upp.

  4. 4.  Tillsätt resten av ingredienserna och låt allt koka upp igen.

  5. 5.  Mixa med en stavmixer till såsen är slät.

  6. 6.  Stek upp Pease bullarna och servera med rödkålsriset och grönsåsen. Avsluta med att toppa med lite flingsalt och svartpeppar.

    Tips!
    Byt ut matlagningsgrädden mot ett vegetabiliskt alternativ för att göra rätten vegansk.

    Pease bullar är saftiga, supergoda med en liten sötma och har en fin textur som ger riktigt bra bett. Ett grönare val som är fullt av ärtprotein! Denna rätt passar utmärkt att servera till såväl unga och äldre matsalsgäster som till restaurangens klimatsmarta gäster.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    564,82 kcal
  • Energi (kJ)
    2363,33 kJ
  • Fett
    10,46 g
  • Enkelomättade fettsyror
    4,03 g
  • Fleromättade fettsyror
    3,18 g
  • Mättade fettsyror
    3,45 g
  • Fibrer
    8,01 g
  • Järn
    2,89 mg
  • Kalcium
    322,22 mg
  • Kalium
    705,77 mg
  • Kolesterol
    11 mg
  • Kolhydrater
    90,05 g
  • Disackarider
    3,41 g
  • Monosackarider
    3,89 g
  • Sackaros
    2,28 g
  • Magnesium
    100,94 mg
  • Natrium
    664,59 mg
  • Niacin
    6,24 mg
  • Protein
    22,44 g
  • Riboflavin
    0,45 mg
  • Tiamin
    1,40 mg
  • Vatten
    262,62 g
  • Vitamin B12
    0,38 µg
  • Vitamin B6
    0,76 mg
  • Vitamin C
    58,77 mg
  • Vitamin D
    0,01 µg
  • Vitamin E
    2,05 mg
  • Zink
    8,19 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning