INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Oxpuré FINDUS 96008183500 g
- Mjölk, rödbets- och kaprisspad5 dl
- Gelatinblad (Klimat)16 g
- Lökpulver2 tsk
- Buljongpulver
- Salt, peppar, malda kryddor
TILLAGNING
1. Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet.
2. Värm puré, mjölk, rödbets- och kaprisspad. Tillsätt det blötlagda gelatinet under omrörning.
3. Smaksätt. Låt stelna i kyl.
Serveras kall i bitar med med tjock, varm sås bredvid, potatismos och grönsaksgelé.
TIPS!
För variation smaksätt potatismoset med grönsakspuré.Biff à la Lindström är en svensk klassisker. Här är den gjord i gelékonsistens, perfekt att erbjuda som alternativ till de som äter konsistensanpassad kost.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)93,85 kcal
- Energi (kJ)392,61 kJ
- Fett3,10 g
- Enkelomättade fettsyror1,01 g
- Fleromättade fettsyror0,23 g
- Mättade fettsyror1,40 g
- Järn0,46 mg
- Kalcium67,98 mg
- Kalium198,27 mg
- Kolesterol40,30 mg
- Kolhydrat2,42 g
- Disackarider2,47 g
- Magnesium18,69 mg
- Natrium59,10 mg
- Niacin4,14 mg
- Protein13,93 g
- Riboflavin0,15 mg
- Tiamin0,06 mg
- Vatten82,72 g
- Vitamin B120,50 µg
- Vitamin B60,24 mg
- Vitamin C0,31 mg
- Vitamin D0,72 µg
- Vitamin E0,59 mg
- Zink0,97 mg