Blomkålsterrine med kryddbakad lax, grov paté
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Blomkålsterrine à 80 g
- Vetemjöl3,50 msk
- Ostcrème50 g
- Berikning Majsvälling FINDUS 9601389750 g
- Ägg3 st
- Matfett50 g
- Hönsbuljongpulver
- Salt, peppar
- Kryddbakad lax
- Laxfilé-tail FINDUS 32498225 g
- Farinsocker1 msk
- Vitpeppar hel1 tsk
- Grönpeppar1 tsk
- Rosépeppar1 tsk
- Salt1 tsk
- Senapsgurka
- Gurka, färsk250 g
- Hovmästarsås100 g
- Garnering
- Dill
- Ostcroissant
- Riven ost50 g
- Ägg0,50 st
- Örtkryddor Provencal
- Svartpeppar
TILLAGNING
Blomkålsterrine
1. Tina purén. Tillsätt vetemjöl, ägg och ostcréme. Tillsätt Berikning Majsvällingpulver och matfett. Smaksätt med buljongpulver, salt och peppar.TIPS!
Toppa och dekorera med färska örter.Blomkålsterrine lagad på Findus fina, finpasserade blomkålspuré, som är mild och len i smaken och gör sig utmärkt för en terrine. Serveras med en kryddbakad lax, senapsgurka samt ostcroissant.
2. Häll i väl smorda bleck eller formar. Täck med lock eller folie. Förvärm ugnen. Tillaga i 100 % ånga 100°C i ca 40 min.
Kryddbakad lax
1. Mortla eller mixa grönpeppar, rosepeppar och vitpeppar.2. Blanda i pepparblandningen och salt i farinsockret och bred på fisken. Tillaga i ugn 160°C ca 15 min (till fiskens centrumtemperatur är ca 60ºC).
Senapsgurka
1. Blanda den tärnade gurkan och blanda med hovmästarsås.2. Skiva den avsvalnade terinnen i avlånga bitar. Lägg en bit lax samt den tärnade senapsgurkan på tallriken. Avluta med att garnera med smörgåskrasse.
Ostcroissant
1. Pensla smördegen med ägg, strö över ost, örter och svartpeppar. Dela 20/10 trekanter. Rulla ihop, pensla med resterande ägg. Grädda i ugn 175°C i ca 20 minuter.Grov patékonsistens: Se ovan.
Timbalkonsistens: Se ovan. Ersätt laxen med Laxtimbal med röksmak 96015515 och uteslut gurkan. Servera med geléad smörgås, se MRS.
Gelékonsistens: Blomkålsgelé, se MRS, Laxgelé, se MRS, och slät hovmästarsås.
Servera med geléad smörgås, se MRSFlytande konsistens: Blomkålssoppa, se MRS. Servera med Créme fraiche smaksatt med slät hovmästarsås.
MRS = Mätt Rätt & Slätt
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)296,88 kcal
- Energi (kJ)1242,14 kJ
- Fett21,04 g
- Enkelomättade fettsyror8,16 g
- Fleromättade fettsyror3,43 g
- Mättade fettsyror7,76 g
- Fiber1,26 g
- Järn1,93 mg
- Kalcium139,61 mg
- Kalium332,97 mg
- Kolesterol106,65 mg
- Kolhydrat14,70 g
- Disackarider3,21 g
- Monosackarider1,82 g
- Sackaros1,94 g
- Magnesium26,72 mg
- Natrium474,81 mg
- Niacin2,13 mg
- Protein11,98 g
- Riboflavin0,23 mg
- Tiamin0,17 mg
- Vatten99,78 g
- Vitamin B121,83 µg
- Vitamin B60,39 mg
- Vitamin C30,92 mg
- Vitamin D4,15 µg
- Vitamin E4,01 mg
- Zink1,01 mg