Broccolisoppa med palsternacka, flytande

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1. Koka upp puréer, mjölk, grönsaksbuljong, citronjuice och matfett. Låt sjuda ca 5 minuter.

  2. Flytande konsistens: se gelékonsistens. MRS= Mätt Rätt & Slätt.

  3. Tips! 

  4. Det går lika bra att använda ädelost på tub.

  5. En krämig broccolisoppa med palsternacka och ädelost. Gjord på ekologisk broccolipuré samt palsternackspuré. Med puréer går det enkelt och snabbt att laga goda, mättande soppor till era gäster!

  6. 2. Vispa ner Berikning Majsvälling och lägg i broccolibuketter.

  7. 3. Låt soppan koka upp och smaka av med salt och peppar. Red eventuellt soppan med majsstärkelse.

  8. Ädelostkräm 

  9. 1. Mosa ädelosten med en gaffel och blanda med smetana.

  10. 2. Smaka av med salt och peppar.

  11. Grov patékonsistens: enligt recept. Koka broccolin väl.

  12. Timbalkonsistens: enligt recept. Ersätt broccoli med Broccolitimbal, Findus 96008603 .

  13. Gelékonsistens: enligt recept. Förtjocka soppan med Thick & Easy™, Findus 96012898. Uteslut broccoli.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    398,02 kcal
  • Energi (kJ)
    1665,23 kJ
  • Fett
    29,86 g
  • Enkelomättade fettsyror
    11,04 g
  • Fleromättade fettsyror
    3,91 g
  • Mättade fettsyror
    12,88 g
  • Fiber
    3 g
  • Järn
    1,49 mg
  • Kalcium
    355,63 mg
  • Kalium
    622,50 mg
  • Kolesterol
    49,51 mg
  • Kolhydrat
    18,07 g
  • Disackarider
    11,58 g
  • Monosackarider
    2,54 g
  • Sackaros
    1,10 g
  • Magnesium
    47,41 mg
  • Natrium
    358,76 mg
  • Niacin
    1,43 mg
  • Protein
    13,48 g
  • Riboflavin
    0,45 mg
  • Tiamin
    0,22 mg
  • Vatten
    260,47 g
  • Vitamin B12
    1,19 µg
  • Vitamin B6
    0,30 mg
  • Vitamin C
    60,06 mg
  • Vitamin D
    2,77 µg
  • Vitamin E
    5,42 mg
  • Zink
    1,89 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning