Fiskgratäng med kaviar och dill, timbal
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Lax- och fisktimbal FINDUS 9600864680 g
- Potatismos, fast120 g
- Sopp- och såsbas berikad FINDUS 9600870250 g
- Creme Fraiche 34%0,50 g
- Kalles Kaviar, Original( KALLES)15 g
- Dill, torkad
- Salt, peppar
TILLAGNING
1. Lägg potatismos i botten på en smord form.
2. Täck med timbaler.
3. Blanda Sopp- och såsbas, crème fraiche, Kalles kaviar och dill. Häll blandningen över. Täck med lock eller folie.
4. Förvärm ugnen. Tillaga i 100% ånga, 100°C ca 45 min.
TIPS!
Servera med sås eller smält smör och Ärttimbal, Findus 29110.16 portioner är lagom i ett GN 1/1 65 mm. Skär i bitar och servera med smält smör.
Fiskgratäng i timbalkonsistens som i detta recept även innehåller både kaviar och dill, vilket förhöjer smaken och ger fin färg till gratängen.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)401,25 kcal
- Energi (kJ)1677,10 kJ
- Fett24,37 g
- Enkelomättade fettsyror8,52 g
- Fleromättade fettsyror3,88 g
- Mättade fettsyror3,59 g
- Fiber1,93 g
- Järn0,76 mg
- Kalcium64,40 mg
- Kalium531,20 mg
- Kolesterol2,16 mg
- Kolhydrat26,90 g
- Disackarider1,80 g
- Monosackarider0,24 g
- Sackaros0,24 g
- Magnesium40,40 mg
- Natrium379,20 mg
- Niacin6,83 mg
- Protein18,15 g
- Riboflavin0,25 mg
- Tiamin0,14 mg
- Vatten94,08 g
- Vitamin B120,18 µg
- Vitamin B60,18 mg
- Vitamin C15 mg
- Vitamin D2,82 µg
- Vitamin E0,72 mg
- Zink0,76 mg