Grillad kycklingtimbal med bbq- sås och majsspett, timbal
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Kycklingpuré FINDUS 96012401300 g
- Matolja0,50 dl
- Vispgrädde0,50 dl
- Ägg2 st
- Lökpulver1 tsk
- Kycklingfond1 msk
- Grillkrydda3 g
- Salt1 tsk
- BBQ sås
- BBQ Sauce Hickory400 g
- Tomatpuré3 msk
- Vatten3 dl
- Maizena
- Salt och peppar
- Majsspett
- Majonnäs0,50 dl
- Majstimbal FINDUS 96008701210 g
- Parmesanost , finriven30 g
- Pommes frites
- Äggula2 st
- Potatismos800 g
- Smör50 g
- Grillkrydda
TILLAGNING
Kycklingtimbal
Erbjud denna grillade kycklingtimbal med smakrika tillbehör på din kvällsmeny eller matsedel som ett alternativ till den klassiska grillade kycklingen. Lättugat och gott!
1. Blanda ihop tinad puré med övriga ingedienser och häll i oljad form. Täck formen med lock. Sätt i ugn 100% ånga, 100°C ca 30 minuter.
BBQ-sås
1. Koka ihop ingredienserna till såsen och red av med maizena. Smaka av med salt och peppar.
Majsspett
1. Blanda ihop majonnäs och finriven parmesan. Trä tinad majstimbal på träspett och rulla dem i majonnäsblandningen.
Pommes frites
1. Blanda i äggulor i potatismoset. Lägg kokt potatismos i en platstad låg form och ställ i kyl. Skär den kylda potatismosen i stavar. Vänd dem i smält smör och rulla i grillkrydda. Värm dem i 100% ånga, 100°C i ca 10 minuter.
Tips!
Servera gärna med något grönt till också för att få lite extra färg på tallriken.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)527,02 kcal
- Energi (kJ)2207,72 kJ
- Fett27,98 g
- Enkelomättade fettsyror8,81 g
- Fleromättade fettsyror5,64 g
- Mättade fettsyror8,67 g
- Fiber1,95 g
- Järn1,44 mg
- Kalcium135,46 mg
- Kalium401,70 mg
- Kolesterol158,05 mg
- Kolhydrat51,43 g
- Disackarider1,70 g
- Monosackarider0,88 g
- Sackaros0,35 g
- Magnesium35,17 mg
- Natrium793,57 mg
- Niacin4,32 mg
- Protein16,64 g
- Riboflavin0,21 mg
- Tiamin0,09 mg
- Vatten171,13 g
- Vitamin B120,80 µg
- Vitamin B60,43 mg
- Vitamin C8,39 mg
- Vitamin D0,69 µg
- Vitamin E4,30 mg
- Zink1,39 mg