Grundrecept köttbullar, timbal

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Skinkpuré FINDUS 96008186
    300 g
  • Oxpuré FINDUS 96008183
    200 g
  • Sopp- och såsbas, berikad FINDUS 96008702
    500 g
  • Gelatinblad (Klimat)
    10 g
  • Lökpulver/lökfond
    1,50 msk
  • Buljongpulver
  • Sockerkulör

TILLAGNING

  1. 1.  Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet.

  2. 2.  Värm Sopp- och såsbas. Tillsätt puré och det blötlagda gelatinet under omrörning.

  3. 3.  Smaksätt och färgsätt. Låt stelna i kyl.

  4. TIPS!
    Serveras kall i form av "köttbullar" uttagna med kuljärn eller i "kuber" med tjock, varm sås bredvid, potatismos, grönsaksgelé och slät lingonsylt (se recept sid 140 i MRS eller sök recept på vår hemsida).

  5. Kötbullar i gelékonsistens är ett utmärkt alternativ att erbjuda på veckans matsedel. Gjorda på Findus oxpuré samt skinkpuré, båda av svenskt oxkött respektive nötkött. 

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    96,10 kcal
  • Energi (kJ)
    402,01 kJ
  • Fett
    3,65 g
  • Enkelomättade fettsyror
    1,14 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,24 g
  • Mättade fettsyror
    1,76 g
  • Järn
    0,46 mg
  • Kalcium
    65,61 mg
  • Kalium
    194,72 mg
  • Kolesterol
    41,85 mg
  • Kolhydrat
    2,40 g
  • Disackarider
    2,37 g
  • Magnesium
    18,33 mg
  • Natrium
    58,32 mg
  • Niacin
    4,13 mg
  • Protein
    13,30 g
  • Riboflavin
    0,14 mg
  • Tiamin
    0,06 mg
  • Vatten
    80,78 g
  • Vitamin B12
    0,48 µg
  • Vitamin B6
    0,24 mg
  • Vitamin C
    0,30 mg
  • Vitamin D
    0,21 µg
  • Vitamin E
    0,59 mg
  • Zink
    0,97 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet