INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Burgare
- Oxpuré FINDUS 9600818340 g
- Potatismos, tillagat, tjockt60 g
- Ägg1 st
- Salt, peppar
- Sockerkulör
- Till stekning: matfett och siktat ströbröd
- Lökpulver, grillkrydda
- Bröd
- Hamburgerbröd70 g
- Vatten2 dl
- Matfett28 g
TILLAGNING
Burgare
1. Tina purén och blanda med potatismos, ägg och Thick & Easy™. Smaksätt och färgsätt.2. Smält matfett och tillsätt ströbröd i stekpannan. Klicka i smeten och stek på svag värme tills de fått fin färg.
Bröd
1. Blanda vatten, Thick & Easy™ och matfett.2. Hetta upp.
3. Lägg ner brödet i kastrullen och låt dra. Tag upp och låt rinna av.
Montering
1. Placera burgaren mellan bröden. Servera med salladsblad (tunnt skuren böntimbal), ketchup, lökpulver, grillkrydda och slät hamburgerdressing.TIPS!
Oxtimbal, Findus 29115, krydda med lökpulver och grillkrydda.Burgare i timbalkonsitens är ett perfekt alternativ till den klassiska burgaren. Tillsammans med slät hambugaredressing och goda tillbehör blir det till en komplett måltid.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)631,60 kcal
- Energi (kJ)2642,48 kJ
- Fett37,16 g
- Enkelomättade fettsyror5,80 g
- Fleromättade fettsyror0,99 g
- Mättade fettsyror18,01 g
- Fiber2,33 g
- Järn1,38 mg
- Kalcium60,80 mg
- Kalium150 mg
- Kolesterol73,48 mg
- Kolhydrat52,92 g
- Disackarider0,86 g
- Monosackarider0,30 g
- Sackaros0,12 g
- Magnesium12,80 mg
- Natrium318,40 mg
- Niacin0,66 mg
- Protein20,56 g
- Riboflavin0,02 mg
- Tiamin0,02 mg
- Vatten251,85 g
- Vitamin B120,06 µg
- Vitamin B60,13 mg
- Vitamin C3,60 mg
- Vitamin D0,21 µg
- Vitamin E0,69 mg
- Zink0,18 mg