INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Gelatinblad2,40 g
- Vatten0,40 dl
- Strösocker0,50 msk
TILLAGNING
1. Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet. Hetta upp puré och vatten.
2. Tillsätt gelatinet och låt smälta under omrörning. Smaksätt med socker. Häll upp i bleck, portionsglas eller 15 st ischokladformar/port. Låt stelna i kyl.
Godiset är gjort efter receptet Fruktgelé ur kokboken Mätt, Rätt och Slätt och sedan har följande ändringar gjorts:- Gelehallon: dubblera sockermängden. Halllonpuré FINDUS 3748.
- Jordgubbsgodis: Jordgubbspuré FINDUS 3731.
- Päron med arrak: tillsätt 0,5 tsk arrak/60g puré. Päronpuré FINDUS 87642.
- Blåbär med vit choklad: strö över riven vit choklad innan geléen stelnat. Blåbärspuré FINDUS 3721.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)67,21 kcal
- Energi (kJ)281,18 kJ
- Fett0,24 g
- Enkelomättade fettsyror0,02 g
- Fleromättade fettsyror0,08 g
- Mättade fettsyror0,02 g
- Fiber0,72 g
- Järn0,12 mg
- Kalcium6,13 mg
- Kalium68,46 mg
- Kolhydrat13,37 g
- Disackarider10,88 g
- Monosackarider2,22 g
- Sackaros10,88 g
- Magnesium9,59 mg
- Natrium2,23 mg
- Niacin0,24 mg
- Protein2,30 g
- Riboflavin0,02 mg
- Tiamin0,05 mg
- Vatten91,93 g
- Vitamin B60,05 mg
- Vitamin C9 mg
- Vitamin E0,06 mg
- Zink0,06 mg