Klassisk kalops, timbal
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Timbalgrytbitar av oxkött FINDUS 9600862280 g
- Kalopssås, silad1,50 dl
TILLAGNING
1. Värm från djupfryst, med lock, till 70°C centrumtemperatur.
2. Häll lite vatten/buljong i botten och pensla/spraya med olja eller matfett före uppvärmning.
3. Förvärm ugnen. Tillaga i 100% ånga, 100°C ca 7-10 min.
4. Häll varm sås över grytbitarna.
TIPS!
Servera med potatismos och grönsakstimbal.Kalops brukar vara en favorit hos många. I detta recept är det lagat med mycket god smak och i timbalkonsistens.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)248 kcal
- Energi (kJ)1040,50 kJ
- Fett14,20 g
- Enkelomättade fettsyror1,35 g
- Fleromättade fettsyror0,15 g
- Mättade fettsyror4,55 g
- Fiber0,31 g
- Järn0,15 mg
- Kalcium72 mg
- Kalium144 mg
- Kolesterol4,50 mg
- Kolhydrat16,25 g
- Disackarider3,60 g
- Monosackarider0,15 g
- Sackaros0,60 g
- Magnesium13,50 mg
- Natrium832,50 mg
- Niacin0,27 mg
- Protein13,70 g
- Riboflavin0,12 mg
- Tiamin1,28 mg
- Vatten130,35 g
- Vitamin B120,11 µg
- Vitamin B60,06 mg
- Vitamin C0,15 mg
- Vitamin E0,45 mg
- Zink0,45 mg