Klassisk kalops, timbal

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Timbalgrytbitar av oxkött FINDUS 96008622
    80 g
  • Kalopssås, silad
    1,50 dl

TILLAGNING

  1. 1.  Värm från djupfryst, med lock, till 70°C centrumtemperatur.

  2. 2.  Häll lite vatten/buljong i botten och pensla/spraya med olja eller matfett före uppvärmning.

  3. 3.  Förvärm ugnen. Tillaga i 100% ånga, 100°C ca 7-10 min.

  4. 4.  Häll varm sås över grytbitarna.

  5. TIPS!
    Servera med potatismos och grönsakstimbal.

  6. Kalops brukar vara en favorit hos många. I detta recept är det lagat med mycket god smak och i timbalkonsistens.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    248 kcal
  • Energi (kJ)
    1040,50 kJ
  • Fett
    14,20 g
  • Enkelomättade fettsyror
    1,35 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,15 g
  • Mättade fettsyror
    4,55 g
  • Fiber
    0,31 g
  • Järn
    0,15 mg
  • Kalcium
    72 mg
  • Kalium
    144 mg
  • Kolesterol
    4,50 mg
  • Kolhydrat
    16,25 g
  • Disackarider
    3,60 g
  • Monosackarider
    0,15 g
  • Sackaros
    0,60 g
  • Magnesium
    13,50 mg
  • Natrium
    832,50 mg
  • Niacin
    0,27 mg
  • Protein
    13,70 g
  • Riboflavin
    0,12 mg
  • Tiamin
    1,28 mg
  • Vatten
    130,35 g
  • Vitamin B12
    0,11 µg
  • Vitamin B6
    0,06 mg
  • Vitamin C
    0,15 mg
  • Vitamin E
    0,45 mg
  • Zink
    0,45 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet