Kyckling marengo, gelé

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Kycklingpuré FINDUS 96012401
    500 g
  • Sopp- och såsbas, berikad FINDUS 96008702
    500 g
  • Gelatinblad (Klimat)
    10 g
  • Tomatpuré
    5 msk
  • Lökpulver
    1,50 msk
  • Buljongpulver

TILLAGNING

  1. 1.  Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet.

  2. 2.  Värm Sopp- och såsbas. Tillsätt puré och det blötlagda gelatinet under omrörning.

  3. 3.  Smaksätt. Låt stelna i kyl.

  4. TIPS!
    Serveras kall i bitar med tjock, varm sås bredvid, potatismos och grönsaksgelé.

  5. Kyckling marengo är lagad på bland annat Findus sopp- och såsbas som hjälper till med snabb matlagning. Den är också mineral, vitamin och proteinberikad. 

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    100,06 kcal
  • Energi (kJ)
    418,59 kJ
  • Fett
    3,66 g
  • Enkelomättade fettsyror
    1,15 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,24 g
  • Mättade fettsyror
    1,76 g
  • Fiber
    0,23 g
  • Järn
    0,54 mg
  • Kalcium
    66,96 mg
  • Kalium
    232,52 mg
  • Kolesterol
    41,85 mg
  • Kolhydrat
    3,09 g
  • Disackarider
    2,40 g
  • Monosackarider
    0,41 g
  • Sackaros
    0,04 g
  • Magnesium
    20,49 mg
  • Natrium
    60,12 mg
  • Niacin
    4,29 mg
  • Protein
    13,45 g
  • Riboflavin
    0,14 mg
  • Tiamin
    0,07 mg
  • Vatten
    88,61 g
  • Vitamin B12
    0,48 µg
  • Vitamin B6
    0,25 mg
  • Vitamin C
    3,45 mg
  • Vitamin D
    0,21 µg
  • Vitamin E
    0,80 mg
  • Zink
    0,99 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet