Ost- och rökt skinkmuffins, grov paté

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Ägg
    20 st
  • Vispgrädde
    2 dl
  • Riven ost
    400 g
  • Salt, peppar
  • Grov skinkpaté FINDUS 96008743
    800 g

TILLAGNING

  1. 1.  Blanda ägg, grädde och ost. Smaka av med salt och peppar. Dela skinkpatén i bitar.

  2. 2.  Placera i engångs/bullformar på ett bleck och lägg  ca 40 gram skinkpaté i varje form, häll på äggstanningen. Tillaga i ugn 160°C i ca 20 min.

  3. Grov patékonsistens: Se ovan

  4. Timbalkonsistens: Byt ut Grov Skinpaté  till Skinktimbal med röksmak . Täck bakelserna och tillaga i förvärmd ugn 100% ånga 100°C

  5. Ersätt sallad med Blandad grönsakstimbal, Findus 29114. Servera med en kall gräddfilssås.

  6. Gelékonsistens: Skinka, rökt, se MRS. Servera med tjock gräddfilsssås och grön sparrisgelé

  7. Flytande konsistens: Skinksoppa med broccoli, Se MRS servera med Créme Fraiche smaksatt med Grön sparrispuré.

  8. MRS=Mätt Rätt & Slätt

  9. TIPS!
    Servera som förrätt eller till lunch/kvällsmat med en god sallad och gräddfilssås.

    Ost- och rökt skinkmuffins är lagad på Findus grova skinkpaté, som med lätt rökig smak ger en spännande måltid.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    465,11 kcal
  • Energi (kJ)
    1946,25 kJ
  • Fett
    33,20 g
  • Enkelomättade fettsyror
    10,43 g
  • Fleromättade fettsyror
    2,34 g
  • Mättade fettsyror
    16,41 g
  • Järn
    2,64 mg
  • Kalcium
    389,37 mg
  • Kalium
    419,32 mg
  • Kolesterol
    492,63 mg
  • Kolhydrat
    1,63 g
  • Disackarider
    0,53 g
  • Monosackarider
    0,48 g
  • Magnesium
    43,03 mg
  • Natrium
    1067,27 mg
  • Niacin
    4,26 mg
  • Protein
    40,60 g
  • Riboflavin
    0,86 mg
  • Tiamin
    0,78 mg
  • Vatten
    177,83 g
  • Vitamin B12
    3,08 µg
  • Vitamin B6
    0,50 mg
  • Vitamin C
    0,08 mg
  • Vitamin D
    2,31 µg
  • Vitamin E
    7,39 mg
  • Zink
    4,39 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet