Porterstek, slottsstek, grov paté
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Grov oxpaté FINDUS 960087230,80 kg
TILLAGNING
1. Värm från djupfryst, med lock till 70°C centrumtemperatur.
2. Häll lite vatten/buljong i botten och pensla/spraya med olja eller matfett före uppvärmning. Förvärm ugnen.
3. Tillaga i 100% ånga, 100°C ca 13-17 min.
TIPS!
Servera hel eller skivad med sås, potatis, grov grönsakspaté eller välkokta grönsaker och gelé.Porterstek, även kallat slottsstek, är ett gott och utmärkt middagstips. En middagsrätt som passar perfekt att bjuda på under kalla höst- och vinterdagar.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)80,72 kcal
- Energi (kJ)337,68 kJ
- Fett2,40 g
- Enkelomättade fettsyror1,07 g
- Fleromättade fettsyror0,23 g
- Mättade fettsyror0,88 g
- Järn0,56 mg
- Kalcium12 mg
- Kalium208 mg
- Kolesterol30,40 mg
- Magnesium15,20 mg
- Natrium720 mg
- Niacin4,24 mg
- Protein14,64 g
- Riboflavin0,18 mg
- Tiamin0,67 mg
- Vatten59,60 g
- Vitamin B120,64 µg
- Vitamin B60,36 mg
- Vitamin D0,50 µg
- Vitamin E0,24 mg
- Zink1,44 mg