Rödkåls- och brunkålsgelé

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Mjölk
    1,50 dl
  • Rödkåls-/Brunkålsspad
    26 g
  • Gelatinblad (Klimat)
    8 g
  • Socker/Sirap
    1,50 tsk
  • Vinbärssaft (till rödkål)
    3 msk
  • Ättika, 12% (till brunkål)
    1,50 msk
  • Salt, peppar
  • Röd karamellfärg/Sockerkulör

TILLAGNING

  1. 1.  Blöttlägg gelatinet enligt anvisning på paketet.

  2. 2.  Värm puré, mjölk och rödkåls/brunkålsspad. Smaksätt och färgsätt.

  3. 3.  Tillsätt det blötlagda gelatinet under omrörning. Låt stelna i kyl.

  4. TIPS!
    Serveras kall.

  5. Servera en rödkål- eller brunkålsgelé som ett gott och smakrikt tillbehör. Perfekt att servera till köttbullar i gelékonsistens och såklart på julbordet!

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    34,25 kcal
  • Energi (kJ)
    143,26 kJ
  • Fett
    0,51 g
  • Enkelomättade fettsyror
    0,12 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,03 g
  • Mättade fettsyror
    0,31 g
  • Fiber
    0,62 g
  • Järn
    0,11 mg
  • Kalcium
    25,46 mg
  • Kalium
    117,32 mg
  • Kolesterol
    1,59 mg
  • Kolhydrat
    5,26 g
  • Disackarider
    3,26 g
  • Monosackarider
    1,78 g
  • Sackaros
    2,52 g
  • Magnesium
    5,15 mg
  • Natrium
    8,75 mg
  • Niacin
    0,16 mg
  • Protein
    1,75 g
  • Riboflavin
    0,04 mg
  • Tiamin
    0,02 mg
  • Vatten
    43,16 g
  • Vitamin B12
    0,09 µg
  • Vitamin B6
    0,06 mg
  • Vitamin C
    19,87 mg
  • Vitamin D
    0,15 µg
  • Vitamin E
    0,04 mg
  • Zink
    0,15 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet