INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Mjölk1,50 dl
- Rödkåls-/Brunkålsspad26 g
- Gelatinblad (Klimat)8 g
- Socker/Sirap1,50 tsk
- Vinbärssaft (till rödkål)3 msk
- Ättika, 12% (till brunkål)1,50 msk
- Salt, peppar
- Röd karamellfärg/Sockerkulör
TILLAGNING
1. Blöttlägg gelatinet enligt anvisning på paketet.
2. Värm puré, mjölk och rödkåls/brunkålsspad. Smaksätt och färgsätt.
3. Tillsätt det blötlagda gelatinet under omrörning. Låt stelna i kyl.
TIPS!
Serveras kall.Servera en rödkål- eller brunkålsgelé som ett gott och smakrikt tillbehör. Perfekt att servera till köttbullar i gelékonsistens och såklart på julbordet!
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)34,25 kcal
- Energi (kJ)143,26 kJ
- Fett0,51 g
- Enkelomättade fettsyror0,12 g
- Fleromättade fettsyror0,03 g
- Mättade fettsyror0,31 g
- Fiber0,62 g
- Järn0,11 mg
- Kalcium25,46 mg
- Kalium117,32 mg
- Kolesterol1,59 mg
- Kolhydrat5,26 g
- Disackarider3,26 g
- Monosackarider1,78 g
- Sackaros2,52 g
- Magnesium5,15 mg
- Natrium8,75 mg
- Niacin0,16 mg
- Protein1,75 g
- Riboflavin0,04 mg
- Tiamin0,02 mg
- Vatten43,16 g
- Vitamin B120,09 µg
- Vitamin B60,06 mg
- Vitamin C19,87 mg
- Vitamin D0,15 µg
- Vitamin E0,04 mg
- Zink0,15 mg