Rökt lax med äpple och spenatsås och tomat och ärtsallad, timbal
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Findus Laxtimbal med röksmak (96008750)800 g
- Findus Ärttimbal (96008627)140 g
- Findus Tomattimbal (96008771)70 g
- Findus Ristimbal (96008641)400 g
- Senapsås
- Smetana800 g
- Dijonsenap50 g
- Äpplemos200 g
- Senap,slätt50 g
- Socker15 g
- Dill, torkad, mortlad1 msk
- salt och peppar
- Vinägrett
- Rapsolja1 dl
- Vinäger2 msk
- Salladskrydda1 msk
TILLAGNING
Gör så här:
Blanda ingredienserna till senapssåsen.
Blanda ingredienserna till vinägretten.
Hetta upp ris-, tomat- och ärttimbaler enligt anvisning. Låt svalna.
Riv ristimbaler grovt och dela tomat- och ärttimbalerna i mindre bitar och blanda ihop med ristimbalerna och vinägretten.
Värm laxtimbaler enligt anvisning och bryt till bitar och servera på toppen av salladen.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)692,46 kcal
- Energi (kJ)2892,36 kJ
- Fett58,65 g
- Enkelomättade fettsyror18,91 g
- Fleromättade fettsyror6,10 g
- Mättade fettsyror21,06 g
- Fiber1,12 g
- Järn0,75 mg
- Kalcium84,01 mg
- Kalium342,50 mg
- Kolesterol76,80 mg
- Kolhydrat23,99 g
- Disackarider4,10 g
- Monosackarider0,10 g
- Sackaros2,02 g
- Magnesium32,66 mg
- Natrium23,16 mg
- Niacin5,37 mg
- Protein17,47 g
- Riboflavin0,29 mg
- Tiamin0,16 mg
- Vatten61,76 g
- Vitamin B120,14 µg
- Vitamin B60,05 mg
- Vitamin C5,60 mg
- Vitamin D2,51 µg
- Vitamin E3 mg
- Zink0,86 mg