Rökt lax med äpple och spenatsås och tomat och ärtsallad, timbal

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Findus Laxtimbal med röksmak (96008750)
    800 g
  • Findus Ärttimbal (96008627)
    140 g
  • Findus Tomattimbal (96008771)
    70 g
  • Findus Ristimbal (96008641)
    400 g
  • Senapsås
  • Smetana
    800 g
  • Dijonsenap
    50 g
  • Äpplemos
    200 g
  • Senap,slätt
    50 g
  • Socker
    15 g
  • Dill, torkad, mortlad
    1 msk
  • salt och peppar
  • Vinägrett
  • Rapsolja
    1 dl
  • Vinäger
    2 msk
  • Salladskrydda
    1 msk

TILLAGNING

  1. Gör så här:

  2. Blanda ingredienserna till senapssåsen.

  3. Blanda ingredienserna till vinägretten.

  4. Hetta upp ris-, tomat- och ärttimbaler enligt anvisning. Låt svalna.

  5. Riv ristimbaler grovt och dela tomat- och ärttimbalerna i mindre bitar och blanda ihop med ristimbalerna och vinägretten.

  6. Värm laxtimbaler enligt anvisning och bryt till bitar och servera på toppen av salladen.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    692,46 kcal
  • Energi (kJ)
    2892,36 kJ
  • Fett
    58,65 g
  • Enkelomättade fettsyror
    18,91 g
  • Fleromättade fettsyror
    6,10 g
  • Mättade fettsyror
    21,06 g
  • Fiber
    1,12 g
  • Järn
    0,75 mg
  • Kalcium
    84,01 mg
  • Kalium
    342,50 mg
  • Kolesterol
    76,80 mg
  • Kolhydrat
    23,99 g
  • Disackarider
    4,10 g
  • Monosackarider
    0,10 g
  • Sackaros
    2,02 g
  • Magnesium
    32,66 mg
  • Natrium
    23,16 mg
  • Niacin
    5,37 mg
  • Protein
    17,47 g
  • Riboflavin
    0,29 mg
  • Tiamin
    0,16 mg
  • Vatten
    61,76 g
  • Vitamin B12
    0,14 µg
  • Vitamin B6
    0,05 mg
  • Vitamin C
    5,60 mg
  • Vitamin D
    2,51 µg
  • Vitamin E
    3 mg
  • Zink
    0,86 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet