Stekt potatis el klyftpotatis, timbal

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Potatismos, tillagat
    200 g
  • Äggula
    0,30 st
  • Brynt smör
  • Grillkrydda

TILLAGNING

  1. 1.  Blanda potatismos och äggula. Smaka av. Spritsa ut i bleck eller formar.

  2. 2.  Häll över brynt smör och grillkrydda.Täck med lock eller folie.

  3. 3.  Förvärm ugnen. Tillaga i 100% ånga, 100°C, ca 5 - 10 min. Skär i bitar som stekt potatis eller klyftpotatis.

  4. TIPS!
    Att variera smak och utseende på potatismos ökar matglädjen

  5. Stekt potatis eller klyftpotatis i timbalkonsistens - ett perfekt tillbehör att bjuda på till middag.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    191,23 kcal
  • Energi (kJ)
    802,04 kJ
  • Fett
    5,94 g
  • Enkelomättade fettsyror
    2,13 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,79 g
  • Mättade fettsyror
    2,35 g
  • Fiber
    2,40 g
  • Järn
    0,97 mg
  • Kalcium
    83,61 mg
  • Kalium
    505,83 mg
  • Kolesterol
    59,57 mg
  • Kolhydrat
    27,83 g
  • Disackarider
    2,42 g
  • Monosackarider
    1,02 g
  • Sackaros
    0,41 g
  • Magnesium
    36,76 mg
  • Natrium
    603,51 mg
  • Niacin
    2,20 mg
  • Protein
    5,24 g
  • Riboflavin
    0,11 mg
  • Tiamin
    0,07 mg
  • Vatten
    160,65 g
  • Vitamin B12
    0,41 µg
  • Vitamin B6
    0,45 mg
  • Vitamin C
    12 mg
  • Vitamin D
    0,71 µg
  • Vitamin E
    1,24 mg
  • Zink
    0,78 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet