Stekt potatis el klyftpotatis, timbal
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Potatismos, tillagat200 g
- Äggula0,30 st
- Brynt smör
- Grillkrydda
TILLAGNING
1. Blanda potatismos och äggula. Smaka av. Spritsa ut i bleck eller formar.
2. Häll över brynt smör och grillkrydda.Täck med lock eller folie.
3. Förvärm ugnen. Tillaga i 100% ånga, 100°C, ca 5 - 10 min. Skär i bitar som stekt potatis eller klyftpotatis.
TIPS!
Att variera smak och utseende på potatismos ökar matglädjenStekt potatis eller klyftpotatis i timbalkonsistens - ett perfekt tillbehör att bjuda på till middag.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)191,23 kcal
- Energi (kJ)802,04 kJ
- Fett5,94 g
- Enkelomättade fettsyror2,13 g
- Fleromättade fettsyror0,79 g
- Mättade fettsyror2,35 g
- Fiber2,40 g
- Järn0,97 mg
- Kalcium83,61 mg
- Kalium505,83 mg
- Kolesterol59,57 mg
- Kolhydrat27,83 g
- Disackarider2,42 g
- Monosackarider1,02 g
- Sackaros0,41 g
- Magnesium36,76 mg
- Natrium603,51 mg
- Niacin2,20 mg
- Protein5,24 g
- Riboflavin0,11 mg
- Tiamin0,07 mg
- Vatten160,65 g
- Vitamin B120,41 µg
- Vitamin B60,45 mg
- Vitamin C12 mg
- Vitamin D0,71 µg
- Vitamin E1,24 mg
- Zink0,78 mg