Kycklingpannbiff med syrad rödlök och senapscrème

Kycklingpannbiff med syrad rödlök och senapscreme

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Kycklingpannbiff 40 g FINDUS 55095
    1200 g
  • Höstpotatis rå
    700 g
  • Matolja
  • Syrad rödlök
  • Rödlök
    230 g
  • Utgått-strösocker
    1 msk
  • rödvinsvinäger
    1 msk
  • Senapscreme
  • Creme fraiche
    200 g
  • Skånsk senap
    50 g
  • Salvia torkad
    5 g
  • Salt
  • Peppar

TILLAGNING

  1. Kycklingpannbiff:
    Värm kycklingpannbiffen enligt anvisning på förpackningen.

    Rostad potatis och morot:
    Rosta hel/halv potatis i bleck med lite olja, salt och peppar. När ca 10 min återstår så addera morotsmixen i blecket och rosta klart.

    Syrad rödlök:
    Skär rödlöken fint. Blanda samman alla ingredienser och låt stå i ca 20 minuter. Rör om efter halva tiden. Smaka av med salt och peppar.

    Senapscreme:
    Vispa creme fraichen ordentligt tills den är luftig. Smaka av med senap, salvia och salt.

    Tips. Använd Findus frysta örter i potatis/morotsmixen. Bara tillsätt innan servering och rör om.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    342,62 kcal
  • Energi (kJ)
    1420,09 kJ
  • Fett
    14,10 g
  • Enkelomättade fettsyror
    0,83 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,55 g
  • Mättade fettsyror
    4,75 g
  • Fibrer
    12,02 g
  • Järn
    1,68 mg
  • Kalcium
    86,56 mg
  • Kalium
    784,58 mg
  • Kolesterol
    7,26 mg
  • Kolhydrater
    27,92 g
  • Disackarider
    2,96 g
  • Monosackarider
    1,30 g
  • Sackaros
    2,44 g
  • Magnesium
    55,90 mg
  • Natrium
    824,80 mg
  • Niacin
    11,14 mg
  • Protein
    18,72 g
  • Riboflavin
    0,17 mg
  • Tiamin
    0,23 mg
  • Vatten
    94,85 g
  • Vitamin B12
    0,04 µg
  • Vitamin B6
    0,21 mg
  • Vitamin C
    24,45 mg
  • Vitamin D
    0,14 µg
  • Vitamin E
    0,30 mg
  • Zink
    1,25 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet