Ost- och päronpaj

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Fyllning
    1.  Blanda alla ingredienser till fyllningen. Smaksätt med salt och peppar.

  2. TIPS!
    Servera pajen med skinka och broccolibuketter.

  3. Ost- och päronpaj är lagad med Findus päronpuré, som är gjord på solmogna päron i en helt slät puré. Purén är utmärkt att använda till matlagning.  

  4. 2.  Häll blandningen i pajskalet.

  5. 3.  Grädda. - Konvektionsugn 150°C, ca 30 min.

  6. Rödlökscrème fraiche
    1.  Blanda ingredienserna till rödlökscrème fraiche, berika med Majsvällingpulver. Smaksätt med salt och peppar.

  7. Grov patékonsistens: Se ovan. Ersätt skinka med Grov skinkpaté med röksmak, Findus 69515.

  8. Timbalkonsistens: Uteslut botten, ersätt broccoli med Broccolitimbal, Findus 29112 samt skinka med Skinktimbal, Findus 29116. Ersätt lök med lökpulver i såsen. Servera med Brödtimbal, Findus 29295.

  9. Gelékonsistens: Tjock broccolisoppa, se sid 149 i MRS. Servera med crème fraiche och geléad smörgås, se sid 138 i MRS.

  10. Flytande konsistens: Broccolisoppa, se sid 149 i MRS. Servera med crème fraiche.

  11. MRS=Mätt Rätt & Slätt

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    295,76 kcal
  • Energi (kJ)
    1237,44 kJ
  • Fett
    21,51 g
  • Enkelomättade fettsyror
    6 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,54 g
  • Mättade fettsyror
    12,37 g
  • Fiber
    1,62 g
  • Järn
    0,92 mg
  • Kalcium
    179,12 mg
  • Kalium
    252,05 mg
  • Kolesterol
    105,42 mg
  • Kolhydrat
    12,15 g
  • Disackarider
    1,98 g
  • Monosackarider
    2,01 g
  • Sackaros
    0,44 g
  • Magnesium
    23,78 mg
  • Natrium
    631,19 mg
  • Niacin
    1,77 mg
  • Protein
    13,06 g
  • Riboflavin
    0,23 mg
  • Tiamin
    0,22 mg
  • Vatten
    107,91 g
  • Vitamin B12
    0,68 µg
  • Vitamin B6
    0,19 mg
  • Vitamin C
    19,91 mg
  • Vitamin D
    0,81 µg
  • Vitamin E
    2,43 mg
  • Zink
    1,60 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning