Blåbärskräm med havresmul och grädde
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Marsansås100 g
- Florsocker1 dl
- Havresmul:
- Socker1 dl
- Vispgrädde2,50 dl
- Smör100 g
- Havregryn6 dl
TILLAGNING
1. Tina purén och blanda med marsansås och florsocker. Lägg i en spritspåse.
2. Blanda smör, havregryn och socker och lägg i en
stekpanna.3. Stek havregrynen tills de får färg under
omrörning eller lägg allt i ett bleck och sätt ugnen
på 220°C ca 10-15 minuter.4. Varva blåbärskräm och havresmul i portionsskålar
och avsluta med grädde och lite havresmul på
toppen.
Tips!
Servera i genomskinliga dricksglas precis som på bilden så alla fina färger kommer fram.
Blåbärskräm med havresmul och grädde, låter lika gott som det ser ut. Till timbalkonsistens ersätt havresmul med riven Brödtimbal blandad med smält smör och florsocker.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)338,38 kcal
- Energi (kJ)1415,67 kJ
- Fett20,19 g
- Enkelomättade fettsyror5,03 g
- Fleromättade fettsyror1,33 g
- Mättade fettsyror12,31 g
- Fiber3,96 g
- Järn1,49 mg
- Kalcium51,27 mg
- Kalium175,64 mg
- Kolesterol55,49 mg
- Kolhydrat33,50 g
- Disackarider16,89 g
- Monosackarider3,62 g
- Sackaros15,72 g
- Magnesium35,68 mg
- Natrium62,61 mg
- Niacin0,39 mg
- Protein3,96 g
- Riboflavin0,15 mg
- Tiamin0,18 mg
- Vatten77,75 g
- Vitamin B120,12 µg
- Vitamin B60,09 mg
- Vitamin C3,10 mg
- Vitamin D0,07 µg
- Vitamin E0,69 mg
- Zink0,91 mg