Blåbärskräm med havresmul och grädde

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1. Tina purén och blanda med marsansås och florsocker. Lägg i en spritspåse.

  2. 2. Blanda smör, havregryn och socker och lägg i en
    stekpanna.

  3. 3. Stek havregrynen tills de får färg under
    omrörning eller lägg allt i ett bleck och sätt ugnen
    på 220°C ca 10-15 minuter.

  4. 4. Varva blåbärskräm och havresmul i portionsskålar
    och avsluta med grädde och lite havresmul på
    toppen.

    Tips!
    Servera i genomskinliga dricksglas precis som på bilden så alla fina färger kommer fram.


    Blåbärskräm med havresmul och grädde, låter lika gott som det ser ut. Till timbalkonsistens ersätt havresmul med riven Brödtimbal blandad med smält smör och florsocker.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    338,38 kcal
  • Energi (kJ)
    1415,67 kJ
  • Fett
    20,19 g
  • Enkelomättade fettsyror
    5,03 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,33 g
  • Mättade fettsyror
    12,31 g
  • Fiber
    3,96 g
  • Järn
    1,49 mg
  • Kalcium
    51,27 mg
  • Kalium
    175,64 mg
  • Kolesterol
    55,49 mg
  • Kolhydrat
    33,50 g
  • Disackarider
    16,89 g
  • Monosackarider
    3,62 g
  • Sackaros
    15,72 g
  • Magnesium
    35,68 mg
  • Natrium
    62,61 mg
  • Niacin
    0,39 mg
  • Protein
    3,96 g
  • Riboflavin
    0,15 mg
  • Tiamin
    0,18 mg
  • Vatten
    77,75 g
  • Vitamin B12
    0,12 µg
  • Vitamin B6
    0,09 mg
  • Vitamin C
    3,10 mg
  • Vitamin D
    0,07 µg
  • Vitamin E
    0,69 mg
  • Zink
    0,91 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet