Citron & vaniljmousse med blåbärsswirl

Citron & Vaniljmousse med blåbärsswirl

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Mousse

  2. Vispa grädden till mjuka toppar. Lägg i gelatinbladen i en skål med kallt vatten och låt stå i 10 minuter. Smält sedan gelatinbladen försiktigt i mikro eller i en kastrull. Tillsätt yoghurten och det rivna citron/lime skalet. Rör om ordentligt. Vänd försiktigt ner den vispade grädden och  blanda runt. Låt stå kallt ett par timmar.

  3. Swirl

  4. Tina blåbärspurén och smaksätt med florsocker. Göra virvlar i moussen vid servering.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    214,70 kcal
  • Energi (kJ)
    898,28 kJ
  • Fett
    17,32 g
  • Enkelomättade fettsyror
    4,27 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,52 g
  • Mättade fettsyror
    11 g
  • Fibrer
    1,42 g
  • Järn
    0,29 mg
  • Kalcium
    90,76 mg
  • Kalium
    150,13 mg
  • Kolesterol
    49,38 mg
  • Kolhydrater
    11,76 g
  • Disackarider
    7,69 g
  • Monosackarider
    3,24 g
  • Sackaros
    4,82 g
  • Magnesium
    12,33 mg
  • Natrium
    29,17 mg
  • Niacin
    0,18 mg
  • Protein
    2,72 g
  • Riboflavin
    0,14 mg
  • Tiamin
    0,05 mg
  • Vatten
    94,71 g
  • Vitamin B12
    0,25 µg
  • Vitamin B6
    0,05 mg
  • Vitamin C
    3,06 mg
  • Vitamin D
    0,05 µg
  • Vitamin E
    0,47 mg
  • Zink
    0,35 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet