Hallon- och hjortronkompott med ingefärsgrädde

Hallon- och hjortronkompott med ingefärsgrädde

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Strösocker
    2,50 dl
  • Hjortron
    300 g
  • Ingefärsgrädde
  • Crème fraiche
    1 dl
  • Vispgrädde
    2,50 dl
  • Honung
    2 msk
  • Ingefära, malen
    1 tsk
  • Färsk mynta
    30 g
  • Hjortronmylta
  • Hjortron
    250 g
  • Strösocker
    40 g

TILLAGNING

  1. Koka upp hallonpuré och socker och rör till sockret smälter. Rör i hjortron och sjud i ca 10-15 minuter. Låt svalna.

  2. Vispa samman cremé fraich och grädde. Rör ner ingefära, honung och hackad mynta.

  3. Blanda hortron och socker.

  4. Varva kompott, hjortronmylta och ingefärsgrädde i glas. Toppa med ett blad mynta.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    286,19 kcal
  • Energi (kJ)
    1197,45 kJ
  • Fett
    13,45 g
  • Enkelomättade fettsyror
    3,20 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,83 g
  • Mättade fettsyror
    8,24 g
  • Fibrer
    5,50 g
  • Järn
    0,98 mg
  • Kalcium
    43,43 mg
  • Kalium
    254,57 mg
  • Kolesterol
    36,25 mg
  • Kolhydrater
    36,57 g
  • Disackarider
    26,71 g
  • Monosackarider
    8,77 g
  • Sackaros
    25,71 g
  • Magnesium
    32,34 mg
  • Natrium
    56,21 mg
  • Niacin
    0,47 mg
  • Protein
    2 g
  • Riboflavin
    0,10 mg
  • Tiamin
    0,05 mg
  • Vatten
    115,79 g
  • Vitamin B12
    0,10 µg
  • Vitamin B6
    0,05 mg
  • Vitamin C
    48,58 mg
  • Vitamin D
    0,03 µg
  • Vitamin E
    1,26 mg
  • Zink
    0,62 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet