Hallon- och hjortronkompott med ingefärsgrädde
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Strösocker2,50 dl
- Hjortron300 g
- Ingefärsgrädde
- Crème fraiche1 dl
- Vispgrädde2,50 dl
- Ingefära, malen1 tsk
- Honung2 msk
- Färsk mynta30 g
- Hjortronmylta
- Hjortron250 g
- Strösocker40 g
TILLAGNING
Koka upp hallonpuré och socker och rör till sockret smälter. Rör i hjortron och sjud i ca 10-15 minuter. Låt svalna.
Vispa samman cremé fraich och grädde. Rör ner ingefära, honung och hackad mynta.
Blanda hortron och socker.
Varva kompott, hjortronmylta och ingefärsgrädde i glas. Toppa med ett blad mynta.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)286,19 kcal
- Energi (kJ)1197,45 kJ
- Fett13,45 g
- Enkelomättade fettsyror3,20 g
- Fleromättade fettsyror0,83 g
- Mättade fettsyror8,24 g
- Fiber5,50 g
- Järn0,98 mg
- Kalcium43,43 mg
- Kalium254,57 mg
- Kolesterol36,25 mg
- Kolhydrat36,57 g
- Disackarider26,71 g
- Monosackarider8,77 g
- Sackaros25,71 g
- Magnesium32,34 mg
- Natrium56,21 mg
- Niacin0,47 mg
- Protein2 g
- Riboflavin0,10 mg
- Tiamin0,05 mg
- Vatten115,79 g
- Vitamin B120,10 µg
- Vitamin B60,05 mg
- Vitamin C48,58 mg
- Vitamin D0,03 µg
- Vitamin E1,26 mg
- Zink0,62 mg