
Hallontryffel
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Vit choklad200 g
- Smör15 g
- Mörk choklad300 g
- Frystorkade hallon
TILLAGNING
1. Smält choklad över ett vattenbad.
En lyxig liten bit tryffel är perfekt avslutning på middagen.
Hallonpuré, med dess friska smak, fungerar utmärkt till tryffel. En tryffel kan göras i många olika smaker. Se vårt sortiment av puréer för att inspireras till nästa tryffel.
2. Värm hallonpurén tills den är ljummen och blanda med den smälta chokladen.
3. Rör ner smör.
4. Häll upp smeten i en form klädd i bakplåtspapper.
5. Ställ svalt för att stelna.
6. När tryffeln har stelnat, skär den i små bitar.
7. Temperera chokladen och doppa tryffeln i den smälta mörka chokladen.
8. Dekorera med frystorkade hallon.
Tips!
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)296,60 kcal
- Energi (kJ)1240,98 kJ
- Fett18,96 g
- Enkelomättade fettsyror2,96 g
- Fleromättade fettsyror0,43 g
- Mättade fettsyror14,68 g
- Fiber0,19 g
- Järn4,08 mg
- Kalcium53,36 mg
- Kalium194,60 mg
- Kolesterol9,66 mg
- Kolhydrat28,70 g
- Disackarider24,68 g
- Monosackarider0,17 g
- Sackaros21,98 g
- Magnesium39,61 mg
- Natrium23,85 mg
- Niacin0,25 mg
- Protein2,96 g
- Riboflavin0,12 mg
- Tiamin0,01 mg
- Vatten4,97 g
- Vitamin B120,11 µg
- Vitamin B60,04 mg
- Vitamin C1,25 mg
- Vitamin D0,07 µg
- Vitamin E0,32 mg
- Zink0,67 mg