Hallontryffel

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1. Smält choklad över ett vattenbad.

  2. 2. Värm hallonpurén tills den är ljummen och blanda med den smälta chokladen.

  3. 3. Rör ner smör.

  4. 4. Häll upp smeten i en form klädd i bakplåtspapper.

  5. 5. Ställ svalt för att stelna.

  6. 6. När tryffeln har stelnat, skär den i små bitar.

  7. 7. Temperera chokladen och doppa tryffeln i den smälta mörka chokladen.

  8. 8. Dekorera med frystorkade hallon.

  9. Tips!

  10. En lyxig liten bit tryffel är perfekt avslutning på middagen.

  11. Hallonpuré, med dess friska smak, fungerar utmärkt till tryffel. En tryffel kan göras i många olika smaker. Se vårt sortiment av puréer för att inspireras till nästa tryffel.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    296,60 kcal
  • Energi (kJ)
    1240,98 kJ
  • Fett
    18,96 g
  • Enkelomättade fettsyror
    2,96 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,43 g
  • Mättade fettsyror
    14,68 g
  • Fibrer
    0,19 g
  • Järn
    4,08 mg
  • Kalcium
    53,36 mg
  • Kalium
    194,60 mg
  • Kolesterol
    9,66 mg
  • Kolhydrater
    28,70 g
  • Disackarider
    24,68 g
  • Monosackarider
    0,17 g
  • Sackaros
    21,98 g
  • Magnesium
    39,61 mg
  • Natrium
    23,85 mg
  • Niacin
    0,25 mg
  • Protein
    2,96 g
  • Riboflavin
    0,12 mg
  • Tiamin
    0,01 mg
  • Vatten
    4,97 g
  • Vitamin B12
    0,11 µg
  • Vitamin B6
    0,04 mg
  • Vitamin C
    1,25 mg
  • Vitamin D
    0,07 µg
  • Vitamin E
    0,32 mg
  • Zink
    0,67 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet