Himmelsk julkaka

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Botten
    1.  Smält matfettet med pepparkakorna. Pressa smulorna jämnt fördelade i botten på en form.

  2. Fyllning
    1.  Blötlägg och smält gelatinet enligt anvisning på paketet. Blanda puré, socker, matyoghurt och philadelphiaost.

  3. 2.  Blanda i det smälta gelatinet. Vispa grädden och vänd ner i blandningen. Bred massan över botten. Låt stelna i kyl.

  4. Timbalkonsistens: Se ovan. Byt ut botten mot mjuk pepparkaka.

  5. Gelékonsistens: Se ovan. Uteslut botten.

  6. Flytande konsistens: Fruktsoppa, (se recept sid 176) använd ananaspuré. Servera med gräddlkick smaksatt med pepparkakskrydda.

  7. TIPS!
    Dekorera med färska bär. 

  8. Fantastiskt god kaka med vår goda annanaspuré, som passar bra att bjuda på som dessert. Med pepparkakor som botten ger den en riktigt härlig julkänsla. 

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    389,29 kcal
  • Energi (kJ)
    1628,87 kJ
  • Fett
    28,21 g
  • Enkelomättade fettsyror
    7,41 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,22 g
  • Mättade fettsyror
    17,60 g
  • Fiber
    0,58 g
  • Järn
    0,22 mg
  • Kalcium
    66,07 mg
  • Kalium
    125,84 mg
  • Kolesterol
    77,63 mg
  • Kolhydrat
    29,38 g
  • Disackarider
    19,15 g
  • Monosackarider
    1,43 g
  • Sackaros
    17,38 g
  • Magnesium
    13,92 mg
  • Natrium
    283,21 mg
  • Niacin
    0,95 mg
  • Protein
    4,75 g
  • Riboflavin
    0,14 mg
  • Tiamin
    0,06 mg
  • Vatten
    62,67 g
  • Vitamin B12
    0,17 µg
  • Vitamin B6
    0,06 mg
  • Vitamin C
    3,08 mg
  • Vitamin D
    0,34 µg
  • Vitamin E
    0,97 mg
  • Zink
    0,53 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet