INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Botten
- Pepparkakor, malda225 g
- Matfett100 g
- Fyllning
- Gelatinblad (Klimat)10 g
- Socker (Klimat)1 dl
- Matyoghurt (rumstempererad)2 dl
- Philadelphiaost (rumstempererad)250 g
- Vispgrädde2 dl
TILLAGNING
Botten
1. Smält matfettet med pepparkakorna. Pressa smulorna jämnt fördelade i botten på en form.Fyllning
1. Blötlägg och smält gelatinet enligt anvisning på paketet. Blanda puré, socker, matyoghurt och philadelphiaost.2. Blanda i det smälta gelatinet. Vispa grädden och vänd ner i blandningen. Bred massan över botten. Låt stelna i kyl.
Timbalkonsistens: Se ovan. Byt ut botten mot mjuk pepparkaka.
Gelékonsistens: Se ovan. Uteslut botten.
Flytande konsistens: Fruktsoppa, (se recept sid 176) använd ananaspuré. Servera med gräddlkick smaksatt med pepparkakskrydda.
TIPS!
Dekorera med färska bär.Fantastiskt god kaka med vår goda annanaspuré, som passar bra att bjuda på som dessert. Med pepparkakor som botten ger den en riktigt härlig julkänsla.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)389,29 kcal
- Energi (kJ)1628,87 kJ
- Fett28,21 g
- Enkelomättade fettsyror7,41 g
- Fleromättade fettsyror1,22 g
- Mättade fettsyror17,60 g
- Fiber0,58 g
- Järn0,22 mg
- Kalcium66,07 mg
- Kalium125,84 mg
- Kolesterol77,63 mg
- Kolhydrat29,38 g
- Disackarider19,15 g
- Monosackarider1,43 g
- Sackaros17,38 g
- Magnesium13,92 mg
- Natrium283,21 mg
- Niacin0,95 mg
- Protein4,75 g
- Riboflavin0,14 mg
- Tiamin0,06 mg
- Vatten62,67 g
- Vitamin B120,17 µg
- Vitamin B60,06 mg
- Vitamin C3,08 mg
- Vitamin D0,34 µg
- Vitamin E0,97 mg
- Zink0,53 mg