Jordgubbsmousse med maräng och fruktsås
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Vispgrädde3 dl
- Matyoghurt200 g
- Socker0,75 dl
- Fruktsås
- Socker1 msk
- Garnering
- Vatten2 msk
- Potatismjöl/Tapiokastärkelse0,50 tsk
- Maränger
- Jordgubbar, halvor
TILLAGNING
Fruktmousse
1. Tina fruktpurén och blanda med socker samt Thick & Easy™.En mousse med härliga smaker av jordgubb. Som även toppas med maräng och fruksås. En undebart god dessert som passar för många tillfällen.
2. Vispa grädden och vänd i matyoughurt. Blanda fruktblandning med grädde/yoghurt och ställ i kyl.
Fruktsås
1. Blanda vatten och potatismjöl/tapiokastärkelse. Sjud upp. Tillsätt purén. Smaksätt med socker.2. Portionera moussen i flerportions- eller enportionsformar. Servera med fruktsås, krossade maränger och jordgubbshalvor.
Grov patékonsistens: Se ovan
Timbalkonsistens: Se ovan, uteslut maränger och jordgubbshalvor.
Gelékonsistens: Se ovan, uteslut maränger och jordgubbshalvor.
Flytande konsistens: Rabarber- och jordgubbssoppa, se MRS. Servera med en klick vispgrädde
MRS=Mätt Rätt & Slätt
TIPS!
Garnera med citronmeliss.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)219,46 kcal
- Energi (kJ)918,25 kJ
- Fett13,86 g
- Enkelomättade fettsyror3,37 g
- Fleromättade fettsyror0,51 g
- Mättade fettsyror8,73 g
- Fiber2,63 g
- Järn0,37 mg
- Kalcium69,74 mg
- Kalium212,10 mg
- Kolesterol38,75 mg
- Kolhydrat20,74 g
- Disackarider9,43 g
- Monosackarider5,95 g
- Sackaros8,11 g
- Magnesium16,10 mg
- Natrium15,94 mg
- Niacin0,34 mg
- Protein1,86 g
- Riboflavin0,07 mg
- Tiamin0,02 mg
- Vatten105,26 g
- Vitamin B120,15 µg
- Vitamin B60,09 mg
- Vitamin C66,68 mg
- Vitamin D0,04 µg
- Vitamin E0,96 mg
- Zink0,36 mg