
Krämig Chokladkaka
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Chokladkaka
- Smör250 g
- Mörk choklad300 g
- Socker2 dl
- Berikning, majsvälling FINDUS 9601389735 g
- Vanilsocker0,50 msk
- Ägg4 st
- Serveringstips
- Vispgrädde200 g
TILLAGNING
- 1. Smält smöret. Blanda ner chokladen i smöret och rör till en slät smet. Blanda i socker och vaniljsocker. 
- 2. Vispa ner Berikning Majsvälling i den tinade purén och blanda sedan ner i chokladsmeten. Tillsätt äggen. 
- 3. Smörj en form med löstagbar kant (ca 25 cm) och häll i smeten. Tillaga kakan i 100°C, 100% ånga i 35 minuter, med lock eller plastfolie. 
- 4. Ställ gärna kakan i kyl några timmar innan servering. Servera med vispad grädde. 
- TIPS! 
 Servera även med färska bär.
- En härligt krämig och god chokladkaka. Kakan är berikad och ger ett extra tillskott av både energi, protein och näring. En kaka som funkar lika bra till fika som till dessert. 
- Timbalkost: Se ovan 
- Gelekonsistens: Fruktsoppa MRS sida 193 använd hallonpuré. Servera med en klick grädde. 
- Flytande konsistens: Fruktsoppa MRS sida 193 använd hallonpuré. Servera med en klick grädde. 
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)218,85 kcal
- Energi (kJ)915,71 kJ
- Fett16,51 g
- Enkelomättade fettsyror3,29 g
- Fleromättade fettsyror0,60 g
- Mättade fettsyror11,50 g
- Fiber0,25 g
- Järn1,94 mg
- Kalcium26,07 mg
- Kalium93,63 mg
- Kolesterol67,62 mg
- Kolhydrat15,45 g
- Disackarider13,20 g
- Monosackarider0,35 g
- Sackaros12,32 g
- Magnesium17,61 mg
- Natrium70,33 mg
- Niacin0,15 mg
- Protein2,37 g
- Riboflavin0,08 mg
- Tiamin0,02 mg
- Vatten18,79 g
- Vitamin B120,18 µg
- Vitamin B60,03 mg
- Vitamin C2,51 mg
- Vitamin D0,36 µg
- Vitamin E1,14 mg
- Zink0,40 mg

 
		 
		 
		