INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Mangodessert à 100 g
- Tårtanslag120 g
- Apelsinjuice, drickfärdig75 g
- Créme fraiche4 dl
- Vispgrädde200 g
- strösocker/ vaniljsocker0,50 dl
- Topping
- Strösocker/vaniljsocker0,50 dl
- Blandade bär15 g
TILLAGNING
Tårtan
1. Lägg tårtanslag i bleck. Blanda juice och mangopuré och dränk in anslaget.MRS=Mätt Rätt & Slätt.
TIPS!
Garnera med färska bär och citronmeliss.
Findus Mangopuré passar utmärkt till mellanmål eller riktigt goda desserter. Lösfrysta bitar vilket underlättar hanteringen och det är enkelt att endast använda så mycket som behövs.2. Tina mangopuré och blanda i socker/el vaniljsocker. Vispa grädde och blanda med crème fraiche och tinad puré samt Thick & Easy™. Bred över anslaget.
Topping
1. Tina svart vinbärspuré tillsammans med socker/vaniljsocker och Thick & Easy™. Toppa kakan med detta.2. Stick gärna med en gaffel el dyl så svartvinbärstoppingen går ner i mangokrämen.
36 portioner är lagom i ett GN 1/1 65 mm.
Grov patékonsistens: Se ovan.
Timbalkonsistens: Se ovan.
Gelékonsistens: Se ovan. Uteslut botten.
Flytande konsistens: Mangosoppa, sid 176 i MRS. Servera med vispad grädde.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)168,70 kcal
- Energi (kJ)705,81 kJ
- Fett10,04 g
- Enkelomättade fettsyror2,47 g
- Fleromättade fettsyror0,44 g
- Mättade fettsyror6,32 g
- Fiber1,33 g
- Järn0,22 mg
- Kalcium35,44 mg
- Kalium149,59 mg
- Kolesterol35,52 mg
- Kolhydrat17,66 g
- Disackarider9,15 g
- Monosackarider3,40 g
- Sackaros8,46 g
- Magnesium9,42 mg
- Natrium109,07 mg
- Niacin0,29 mg
- Protein1,38 g
- Riboflavin0,07 mg
- Tiamin0,04 mg
- Vatten55,35 g
- Vitamin B120,09 µg
- Vitamin B60,08 mg
- Vitamin C28,87 mg
- Vitamin D0,04 µg
- Vitamin E1,12 mg
- Zink0,16 mg