Mangomarinerad fruktsallad med riven choklad
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Florsocker3 msk
- Fruktcocktail, konserverad, utan spad700 g
- Bananer, skalade , skivade400 g
- Riven choklad
- Vispgrädde eller glass
TILLAGNING
1. Smaksätt mangopuré med florsocker. Blanda fruktcocktail och bananer. Låt stå och dra några timmar. Dekorera med riven choklad.
Grov patékonsistens: Se ovan.
Timbalkonsistens: Solskensoppa, sid 209 MRS. Servera med vispad grädde.
Gelékonsistens: Solskensoppa, sid 209 MRS. Servera med vispad grädde.
Flytande konsistens: Solskensoppa, sid 209 MRS. Servera med vispad grädde.MRS= Mätt Rätt & Slätt.
TIPS!
Servera med vispad grädde eller glass.
Ett perfekt mellanmål eller dessert! Mangomarinerad fruktsallad som toppas med riven choklad.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)126,73 kcal
- Energi (kJ)530,21 kJ
- Fett0,32 g
- Enkelomättade fettsyror0,06 g
- Fleromättade fettsyror0,07 g
- Mättade fettsyror0,12 g
- Fiber2,41 g
- Järn0,41 mg
- Kalcium10,60 mg
- Kalium282,01 mg
- Kolhydrat28,48 g
- Disackarider6,61 g
- Monosackarider16,88 g
- Sackaros6,61 g
- Magnesium20,30 mg
- Natrium5,40 mg
- Niacin0,72 mg
- Protein0,88 g
- Riboflavin0,08 mg
- Tiamin0,05 mg
- Vatten117,70 g
- Vitamin B60,32 mg
- Vitamin C16,20 mg
- Vitamin E1,20 mg
- Zink0,15 mg