INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Receptet avser 20 portioner
- Botten
- Ägg4 st
- Strösocker2 dl
- Vetemjöl2 dl
- Potatismjöl1 dl
- Bakpulver2 tsk
- Fyllning
- Snabbmarsanpulver40 g
TILLAGNING
Botten
1. Vispa ägg och socker poröst. Rör ner vetemjöl blandat med potatismjöl och bakpulver.2. Bred ut smeten på bakplåtspapper iNformen. Grädda. Kombiugn 200°C, 5-10 min. Strö på socker och stjälp upp på papper. Drag av bakplåtspappret.
Fyllning
1. Tina puré och blanda med marsanpulver. Bred fyllningen på botten. Rulla ihop. Skär upp i portionsbitar. Täck bakelsen med vispad grädde och skivade jordgubbar.Gelékonsistens: Se ovan. Geléa rulltårta (se recept sid 138)
Flytande konsistens: Fruktsoppa, (se recept sid 176) använd exotisk fruktpuré. Servera med glass.
Tips!
Toppa bakelsen med bär.Findus Exotisk fruktpuré passar utmärkt att använda till desserter. Med smak av ananas, äpple, banan och passionsfrukt blir det smakrika desserter. Kommer i enkla lösfrysta bitar.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)97,06 kcal
- Energi (kJ)406,13 kJ
- Fett1,41 g
- Enkelomättade fettsyror0,51 g
- Fleromättade fettsyror0,25 g
- Mättade fettsyror0,37 g
- Fiber0,46 g
- Järn0,29 mg
- Kalcium66,41 mg
- Kalium46,83 mg
- Kolesterol41,12 mg
- Kolhydrat18,48 g
- Disackarider9,96 g
- Monosackarider0,63 g
- Sackaros9,79 g
- Magnesium5,31 mg
- Natrium78,11 mg
- Niacin0,11 mg
- Protein2,14 g
- Riboflavin0,07 mg
- Tiamin0,03 mg
- Vatten25,10 g
- Vitamin B120,18 µg
- Vitamin B60,03 mg
- Vitamin C2,39 mg
- Vitamin D0,17 µg
- Vitamin E0,71 mg
- Zink0,25 mg