Rulltårtsbakelse

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Receptet avser 20 portioner
  • Botten
  • Ägg
    4 st
  • Strösocker
    2 dl
  • Vetemjöl
    2 dl
  • Potatismjöl
    1 dl
  • Bakpulver
    2 tsk
  • Fyllning
  • Snabbmarsanpulver
    40 g

TILLAGNING

  1. Botten
    1.  Vispa ägg och socker poröst. Rör ner vetemjöl blandat med potatismjöl och bakpulver.

  2. 2.  Bred ut smeten på bakplåtspapper iNformen. Grädda. Kombiugn 200°C, 5-10 min. Strö på socker och stjälp upp på papper. Drag av bakplåtspappret.

  3. Fyllning
    1.  Tina puré och blanda med marsanpulver. Bred fyllningen på botten. Rulla ihop. Skär upp i portionsbitar. Täck bakelsen med vispad grädde och skivade jordgubbar.

  4. Gelékonsistens: Se ovan. Geléa rulltårta (se recept sid 138)

  5. Flytande konsistens: Fruktsoppa, (se recept sid 176) använd exotisk fruktpuré. Servera med glass.

  6. Tips!
    Toppa bakelsen med bär.

  7. Findus Exotisk fruktpuré passar utmärkt att använda till desserter. Med smak av ananas, äpple, banan och passionsfrukt blir det smakrika desserter. Kommer i enkla lösfrysta bitar.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    97,06 kcal
  • Energi (kJ)
    406,13 kJ
  • Fett
    1,41 g
  • Enkelomättade fettsyror
    0,51 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,25 g
  • Mättade fettsyror
    0,37 g
  • Fiber
    0,46 g
  • Järn
    0,29 mg
  • Kalcium
    66,41 mg
  • Kalium
    46,83 mg
  • Kolesterol
    41,12 mg
  • Kolhydrat
    18,48 g
  • Disackarider
    9,96 g
  • Monosackarider
    0,63 g
  • Sackaros
    9,79 g
  • Magnesium
    5,31 mg
  • Natrium
    78,11 mg
  • Niacin
    0,11 mg
  • Protein
    2,14 g
  • Riboflavin
    0,07 mg
  • Tiamin
    0,03 mg
  • Vatten
    25,10 g
  • Vitamin B12
    0,18 µg
  • Vitamin B6
    0,03 mg
  • Vitamin C
    2,39 mg
  • Vitamin D
    0,17 µg
  • Vitamin E
    0,71 mg
  • Zink
    0,25 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet