Ärtgazpacho

Ärtgazpacho

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Honungsmelon
    500 g
  • Gurka
    500 g
  • Schalottenlök
    100 g
  • Vitlök
    15 g
  • Olivolja
    1 dl
  • Grönsaksbuljong, färdig
    1,50 liter
  • Balsamvinäger vit
    0,50 dl
  • Citron, juice färskpressad
    30 g
  • Salt
     g
  • Krutonger naturella
    150 g
  • Koriander, färsk
    5 g

TILLAGNING

  1. Låt ärtpuréen vara frusen och övriga ingredienser ska vara kalla.

    Förbered ingredienserna genom att skala och kärna ur.

    Mixa allt till en slät soppa. Smaka av med salt och citron juice.

    Servera med nyrostade brödkrutonger och strimlad koriander.

    Tips. För en isande kall gazpacho använd istället koncentrerad grönsaksbuljong och is innan mixning.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    211,21 kcal
  • Energi (kJ)
    885,76 kJ
  • Fett
    11,75 g
  • Enkelomättade fettsyror
    6,65 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,94 g
  • Mättade fettsyror
    1,77 g
  • Fibrer
    3,09 g
  • Järn
    1,06 mg
  • Kalcium
    35,43 mg
  • Kalium
    288,77 mg
  • Kolhydrater
    21,81 g
  • Disackarider
    1,47 g
  • Monosackarider
    3,33 g
  • Sackaros
    1,47 g
  • Magnesium
    23,99 mg
  • Natrium
    367,73 mg
  • Niacin
    2,50 mg
  • Protein
    5,37 g
  • Riboflavin
    0,12 mg
  • Tiamin
    0,24 mg
  • Vatten
    253,77 g
  • Vitamin B6
    0,10 mg
  • Vitamin C
    36,63 mg
  • Vitamin E
    1,71 mg
  • Zink
    0,52 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet