Ärtgazpacho

Ärtgazpacho

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Honungsmelon
    500 g
  • Gurka
    500 g
  • Schalottenlök
    100 g
  • Vitlök
    15 g
  • Chili
    15 g
  • Olivolja
    1 dl
  • Grönsaksbuljong, färdig
    1,50 liter
  • Balsamvinäger vit
    0,50 dl
  • Citron, juice färskpressad
    30 g
  • Salt
  • Krutonger naturella
    150 g
  • Koriander, färsk
    5 g

TILLAGNING

  1. 1. Låt ärtpuréen vara frusen och övriga ingredienser ska vara kalla.

    2. Förbered ingredienserna genom att skala och kärna ur.

    3. Mixa allt till en slät soppa. Smaka av med salt och citronjuice.

    4. Servera med nyrostade brödkrutonger och strimlad koriander.

    Tips!

  2. För en isande kall gazpacho använd istället koncentrerad grönsaksbuljong och is innan mixning.

  3. Finns det något godare en varm sommardag än gazpacho? Här gjord med Findus ärtpuré, honungsmelon samt chili. En perfekt rätt att servera på sommarmenyn!

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    210,46 kcal
  • Energi (kJ)
    882,61 kJ
  • Fett
    11,72 g
  • Enkelomättade fettsyror
    6,65 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,84 g
  • Mättade fettsyror
    1,76 g
  • Fiber
    3,01 g
  • Järn
    0,44 mg
  • Kalcium
    25,20 mg
  • Kalium
    213,67 mg
  • Kolhydrat
    21,75 g
  • Disackarider
    1,47 g
  • Monosackarider
    3,33 g
  • Sackaros
    1,47 g
  • Magnesium
    13,61 mg
  • Natrium
    367,73 mg
  • Niacin
    1,38 mg
  • Protein
    5,33 g
  • Riboflavin
    0,07 mg
  • Tiamin
    0,14 mg
  • Vatten
    253,77 g
  • Vitamin B6
    0,10 mg
  • Vitamin C
    26,03 mg
  • Vitamin E
    1,71 mg
  • Zink
    0,17 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet