Ärtgazpacho
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Honungsmelon500 g
- Gurka500 g
- Schalottenlök100 g
- Vitlök15 g
- Chili15 g
- Olivolja1 dl
- Grönsaksbuljong, färdig1,50 liter
- Balsamvinäger vit0,50 dl
- Citron, juice färskpressad30 g
- Salt
- Krutonger naturella150 g
- Koriander, färsk5 g
TILLAGNING
1. Låt ärtpuréen vara frusen och övriga ingredienser ska vara kalla.
2. Förbered ingredienserna genom att skala och kärna ur.
3. Mixa allt till en slät soppa. Smaka av med salt och citronjuice.
4. Servera med nyrostade brödkrutonger och strimlad koriander.
Tips!För en isande kall gazpacho använd istället koncentrerad grönsaksbuljong och is innan mixning.
Finns det något godare en varm sommardag än gazpacho? Här gjord med Findus ärtpuré, honungsmelon samt chili. En perfekt rätt att servera på sommarmenyn!
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)210,46 kcal
- Energi (kJ)882,61 kJ
- Fett11,72 g
- Enkelomättade fettsyror6,65 g
- Fleromättade fettsyror0,84 g
- Mättade fettsyror1,76 g
- Fiber3,01 g
- Järn0,44 mg
- Kalcium25,20 mg
- Kalium213,67 mg
- Kolhydrat21,75 g
- Disackarider1,47 g
- Monosackarider3,33 g
- Sackaros1,47 g
- Magnesium13,61 mg
- Natrium367,73 mg
- Niacin1,38 mg
- Protein5,33 g
- Riboflavin0,07 mg
- Tiamin0,14 mg
- Vatten253,77 g
- Vitamin B60,10 mg
- Vitamin C26,03 mg
- Vitamin E1,71 mg
- Zink0,17 mg