
Empanadas med färs & oliver
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- 1000 g
- 600 g
- Gul lök100 g
- Vitlök10 g
- Russin50 g
- Oregano4 g
- Oliver, svarta50 g
- Ägg310 g
- Spiskummin4 g
- Peppar1 g
- Salt8 g
- Rapsolja20 g
TILLAGNING
1. Ta ut smördegen från frysen och låt tina.
2. Hacka lök och vitlök. Stek sedan detta tillsammans med den formbara färsen, tills det fått en fin gyllene färg.
3. Tillsätt russin, grovhackade oliver och kryddor och blanda samman med färsen.
4. Koka under tiden 4 av äggen tills de är hårdkokta.
5. Ta bort färsblandningen från värmen och tillsätt grovhackade ägg och blanda samman.
6. Kavla ut smördegen tills den blir en tredjedel större än innan och skär ut ringar på cirka 10 cm.
7. Lägg en sked med färsblandningen på varje och vik ihop till en empanada (halvmåne). Se till att trycka ihop kanterna. Pensla med ägg och tillaga i ugnen på 180 grader i cirka 15 minuter.
Tips!
Det går fint att antingen fritera eller ugnsbaka empanadas.
Vem gillar inte empanadas? Fyllda med härlig fyllning av vegansk formbar färs, oliver, lök och russin. Den formbara färsen är lätt att smaksätta för att få till den rätta latinska smaken!
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)544,77 kcal
- Energi (kJ)2279,38 kJ
- Fett34,52 g
- Enkelomättade fettsyror13,70 g
- Fleromättade fettsyror6,90 g
- Mättade fettsyror11,69 g
- Fiber4,96 g
- Järn4,14 mg
- Kalcium59,12 mg
- Kalium233,01 mg
- Kolesterol105,40 mg
- Kolhydrat39,27 g
- Disackarider0,21 g
- Monosackarider4,86 g
- Sackaros0,28 g
- Magnesium38,82 mg
- Natrium604,20 mg
- Niacin2,16 mg
- Protein17,33 g
- Riboflavin0,40 mg
- Tiamin0,95 mg
- Vatten115,25 g
- Vitamin B120,67 µg
- Vitamin B60,28 mg
- Vitamin C1,09 mg
- Vitamin D2,81 µg
- Vitamin E5,40 mg
- Zink5,59 mg