
Spenatplättar med rom och hackad rödlök
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- 300 g
- Ägg4 st
- Mjölk1 liter
- Vetemjöl5 dl
- Salt2 tsk
- Bakpulver1 tsk
- Rapsolja eller smör2 msk
- Rom150 g
- Crème fraîche150 g
- Rödlök3 st
TILLAGNING
1. Tina spenatpurén.
Ett perfekt, lite lyxigt tillskott på buffén är dessa spenatplättar med rom och hackad rödlök.
Plättar på nytt vis med spenat. Den perfekta förrätten att sätta på menyn då det är en klassisk rätt men med en tvist i form av spenatpurén. Gästerna kommer jubla!
2. Vispa äggen och hälften av mjölken.
3. Tillsätt mjölet och vispa smeten slät.
4. Häll i resten av mjölken och den tinade spenatpurén.
5. Smaka av med salt och blanda i olja eller smör.
6. Låt smeten stå i cirka 5 minuter.
7. Stek plättarna i en teflonpanna eller ett plättjärn med lite olja tills de blir gyllenbruna.
8. Lägg upp på tallrik med löjrom eller kaviar, crème fraîche och finhackad rödlök.
Tips!
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)331,08 kcal
- Energi (kJ)1385,24 kJ
- Fett18,01 g
- Enkelomättade fettsyror7,16 g
- Fleromättade fettsyror3,01 g
- Mättade fettsyror6,01 g
- Fiber1,48 g
- Järn1,35 mg
- Kalcium236,79 mg
- Kalium473,69 mg
- Kolesterol121,61 mg
- Kolhydrat30,27 g
- Disackarider7,67 g
- Monosackarider0,28 g
- Sackaros2,07 g
- Magnesium47,23 mg
- Natrium1335,87 mg
- Niacin0,71 mg
- Protein11,32 g
- Riboflavin0,42 mg
- Tiamin0,18 mg
- Vatten156,14 g
- Vitamin B122,17 µg
- Vitamin B60,18 mg
- Vitamin C20,03 mg
- Vitamin D1,60 µg
- Vitamin E4,22 mg
- Zink1,55 mg