Spenatplättar med rom och hackad rödlök

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Ägg
    4 st
  • Mjölk
    1 liter
  • Vetemjöl
    5 dl
  • Salt
    2 tsk
  • Bakpulver
    1 tsk
  • Rapsolja eller smör
    2 msk
  • Rom
    150 g
  • Crème fraîche
    150 g
  • Rödlök
    3 st

TILLAGNING

  1. 1. Tina spenatpurén.

  2. 2. Vispa äggen och hälften av mjölken.

  3. 3. Tillsätt mjölet och vispa smeten slät.

  4. 4. Häll i resten av mjölken och den tinade spenatpurén.

  5. 5. Smaka av med salt och blanda i olja eller smör.

  6. 6. Låt smeten stå i cirka 5 minuter.

  7. 7. Stek plättarna i en teflonpanna eller ett plättjärn med lite olja tills de blir gyllenbruna.

  8. 8. Lägg upp på tallrik med löjrom eller kaviar, crème fraîche och finhackad rödlök.

  9. Tips!

  10. Ett perfekt, lite lyxigt tillskott på buffén är dessa spenatplättar med rom och hackad rödlök.

  11. Plättar på nytt vis med spenat. Den perfekta förrätten att sätta på menyn då det är en klassisk rätt men med en tvist i form av spenatpurén. Gästerna kommer jubla!

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    331,08 kcal
  • Energi (kJ)
    1385,24 kJ
  • Fett
    18,01 g
  • Enkelomättade fettsyror
    7,16 g
  • Fleromättade fettsyror
    3,01 g
  • Mättade fettsyror
    6,01 g
  • Fibrer
    1,48 g
  • Järn
    1,35 mg
  • Kalcium
    236,79 mg
  • Kalium
    473,69 mg
  • Kolesterol
    121,61 mg
  • Kolhydrater
    30,27 g
  • Disackarider
    7,67 g
  • Monosackarider
    0,28 g
  • Sackaros
    2,07 g
  • Magnesium
    47,23 mg
  • Natrium
    1335,87 mg
  • Niacin
    0,71 mg
  • Protein
    11,32 g
  • Riboflavin
    0,42 mg
  • Tiamin
    0,18 mg
  • Vatten
    156,14 g
  • Vitamin B12
    2,17 µg
  • Vitamin B6
    0,18 mg
  • Vitamin C
    20,03 mg
  • Vitamin D
    1,60 µg
  • Vitamin E
    4,22 mg
  • Zink
    1,55 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet