
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Basmatiris800 g
- Tomat2 st
- Färsk koriander144 g
- Rapsolja0,50 dl
- Gul lök tärnad1 st
- Kanelstång, 1 st10 g
- Vegetabilisk buljong1 msk
- Vitlöksklyftor, pressade3 st
- 1 tsk Xawaash (se recept)
- Malen kardemumma1 tsk
- Malen Svartpeppar0,50 tsk
- 1,5 l vatten
TILLAGNING
Tvätta och rensa riset. Mixa tomater och koriander. Fräs lök i olja. Tillsätt kanelstång, buljong, vitlök, Xawaash, kardemumma samt tomat- och koriandermixen. Rör väl och tillsätt svartpeppar, kokande vatten och till sist riset. Lägg på ett lock och koka i 15 minuter. Tillaga selleristicksen efter anvisningarna på förpackningen.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)386,28 kcal
- Energi (kJ)1616,24 kJ
- Fett5,86 g
- Enkelomättade fettsyror3,07 g
- Fleromättade fettsyror1,72 g
- Mättade fettsyror0,60 g
- Fibrer2,85 g
- Järn0,89 mg
- Kalcium70,54 mg
- Kalium373,05 mg
- Kolhydrater71,37 g
- Disackarider1,86 g
- Monosackarider1,28 g
- Sackaros1,86 g
- Magnesium35,63 mg
- Natrium183,22 mg
- Niacin1,63 mg
- Protein9,78 g
- Riboflavin0,09 mg
- Tiamin0,19 mg
- Vatten96,09 g
- Vitamin B60,52 mg
- Vitamin C14,03 mg
- Vitamin E1,46 mg
- Zink1,60 mg