Bariis udgoon - Aromatiskt ris med selleristick

Bariis Udgoon - Aromatiskt ris med selleristick

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Basmatiris
    800 g
  • Tomat
    2 st
  • Färsk koriander
    144 g
  • Rapsolja
    0,50 dl
  • Gul lök tärnad
    1 st
  • Kanelstång, 1 st
    10 g
  • Vegetabilisk buljong
    1 msk
  • Vitlöksklyftor, pressade
    3 st
  • 1 tsk Xawaash (se recept)
  • Malen kardemumma
    1 tsk
  • Malen Svartpeppar
    0,50 tsk
  • 1,5 l vatten

TILLAGNING

  1. Tvätta och rensa riset. Mixa tomater och koriander. Fräs lök i olja. Tillsätt kanelstång, buljong, vitlök, Xawaash, kardemumma samt tomat- och koriandermixen. Rör väl och tillsätt svartpeppar, kokande vatten och till sist riset. Lägg på ett lock och koka i 15 minuter. Tillaga selleristicksen efter anvisningarna på förpackningen.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    386,28 kcal
  • Energi (kJ)
    1616,24 kJ
  • Fett
    5,86 g
  • Enkelomättade fettsyror
    3,07 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,72 g
  • Mättade fettsyror
    0,60 g
  • Fibrer
    2,85 g
  • Järn
    0,89 mg
  • Kalcium
    70,54 mg
  • Kalium
    373,05 mg
  • Kolhydrater
    71,37 g
  • Disackarider
    1,86 g
  • Monosackarider
    1,28 g
  • Sackaros
    1,86 g
  • Magnesium
    35,63 mg
  • Natrium
    183,22 mg
  • Niacin
    1,63 mg
  • Protein
    9,78 g
  • Riboflavin
    0,09 mg
  • Tiamin
    0,19 mg
  • Vatten
    96,09 g
  • Vitamin B6
    0,52 mg
  • Vitamin C
    14,03 mg
  • Vitamin E
    1,46 mg
  • Zink
    1,60 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet