Broccoli- och spenatsoppa med kokosmjölk och halloumi

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1. Skala och hacka lök och vitlök.

  2. 2. Fräs lätt i olja tillsammans med chilin.

  3. 3. Tillsätt kokosmjölk, vatten, grönsaksfond, broccolipuré och spenatpuré.

  4. 4. Smaka av med lime, salt och peppar.

  5. 5. Tärna och stek halloumi tills den blir gyllenbrun.

  6. 6. Toppa soppan med den stekta halloumin.

  7. Tips!

  8. Toppa soppan med några ärtskott för extra piff.

  9. Att använda våra puréer som bas i soppan gör att du sparar tid i köket. Tid som du till exempel kan använda till att göra trevliga och kreativa salladsbord, se våra tips här!

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    473,49 kcal
  • Energi (kJ)
    1980,89 kJ
  • Fett
    40,55 g
  • Enkelomättade fettsyror
    8,35 g
  • Fleromättade fettsyror
    2,45 g
  • Mättade fettsyror
    26,89 g
  • Fibrer
    4,01 g
  • Järn
    2,37 mg
  • Kalcium
    433,53 mg
  • Kalium
    598,40 mg
  • Kolesterol
    43,50 mg
  • Kolhydrater
    8,16 g
  • Disackarider
    1,62 g
  • Monosackarider
    1,92 g
  • Sackaros
    1,62 g
  • Magnesium
    81,06 mg
  • Natrium
    257,32 mg
  • Niacin
    1,30 mg
  • Protein
    18,22 g
  • Riboflavin
    0,23 mg
  • Tiamin
    0,12 mg
  • Vatten
    252,64 g
  • Vitamin B12
    0,70 µg
  • Vitamin B6
    0,20 mg
  • Vitamin C
    68,11 mg
  • Vitamin D
    0,10 µg
  • Vitamin E
    3,75 mg
  • Zink
    2,69 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet