Broccolimedaljong med grekisk bulgurpytt och vitlökssås

Broccolimedaljong med bulgurpytt

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Tillaga broccolimedaljongerna och grekisk bulgurpytt enligt anvisning på förpackningarna.

  2. Vitlökssås

  3. 1. Pressa vitlöksklyftorna i en bunke.

  4. 2. Tillsätt övriga ingredienser och smaksätt med salt och peppar.

  5. Tips!

  6. Toppa gärna rätten med färsk basilika innan servering.

  7. Ett smarrigt lakto-vegetariskt recept. Den krämiga medaljongen, gjord på bl.a. broccoli och morot, går snabbt att värma i ugnen. En lättlagad och god maträtt som passar bra i storkök.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    621,34 kcal
  • Energi (kJ)
    2599,62 kJ
  • Fett
    28,94 g
  • Enkelomättade fettsyror
    7,36 g
  • Fleromättade fettsyror
    12,01 g
  • Mättade fettsyror
    6,71 g
  • Fiber
    9,83 g
  • Järn
    3,22 mg
  • Kalcium
    161,44 mg
  • Kalium
    670,54 mg
  • Kolesterol
    93,07 mg
  • Kolhydrat
    69,55 g
  • Disackarider
    2,71 g
  • Monosackarider
    6,21 g
  • Sackaros
    2,04 g
  • Magnesium
    136,46 mg
  • Natrium
    1368,83 mg
  • Niacin
    4,38 mg
  • Protein
    15,72 g
  • Riboflavin
    0,24 mg
  • Tiamin
    0,25 mg
  • Vatten
    316,16 g
  • Vitamin B12
    0,47 µg
  • Vitamin B6
    0,42 mg
  • Vitamin C
    14,67 mg
  • Vitamin D
    0,34 µg
  • Vitamin E
    3,31 mg
  • Zink
    2,46 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet