
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- gul lök1 st
- Vitlök (Klimat)
- svarta oliver150 g
- stora tomater2 st
- körsbärstomater400 g
- socker2 tsk
- färsk basilika1 tsk
- olivolja1 dl
- gurka1 st
- pastasnäckor600 g
TILLAGNING
1. Hacka lök, vitlök och tomater. Fräs löken i olja, tillsätt vitlöken och fräs lite till.
Lakto-ovo-vegetarisk pastarätt med krispiga broccolimedaljonger. Ett bra alternativ på en vegetarisk meny. Går utmärkt att servera såväl på lunchmenyn som på kvällsmenyn.
2. Tillsätt sedan oliver, basilika och tomaterna.
3. Fräs tills tomaterna har blivit mjuka.
4. Häll i körsbärstomaterna och låt koka i cirka 30 minuter. Smaka av med salt och peppar.
5. Tillaga broccolimedaljong enligt anvisning på förpackningen.
6. Koka pastan och blanda sedan denna med tomatsåsen.
7. Servera broccolimedaljongen med pastan, tomatsåsen och hyvlad gurka.
Tips!
Toppa gärna rätten med riven parmesan.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)478,31 kcal
- Energi (kJ)2001,11 kJ
- Fett18,31 g
- Enkelomättade fettsyror10,76 g
- Fleromättade fettsyror2,64 g
- Mättade fettsyror2,97 g
- Fibrer8,01 g
- Järn2,35 mg
- Kalcium117,43 mg
- Kalium697,02 mg
- Kolesterol52,99 mg
- Kolhydrater59,86 g
- Disackarider2,17 g
- Monosackarider3,45 g
- Sackaros2,10 g
- Magnesium66,75 mg
- Natrium784,86 mg
- Niacin2,45 mg
- Protein14,24 g
- Riboflavin0,16 mg
- Tiamin0,17 mg
- Vatten206,15 g
- Vitamin B120,25 µg
- Vitamin B60,36 mg
- Vitamin C18,36 mg
- Vitamin D0,32 µg
- Vitamin E5,67 mg
- Zink1,62 mg