Broccolimedaljong med pasta & tomatsås

Broccolimedaljong med pasta & tomat

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • gul lök
    1 st
  • Vitlök (Klimat)
  • svarta oliver
    150 g
  • stora tomater
    2 st
  • körsbärstomater
    400 g
  • socker
    2 tsk
  • olivolja
    1 dl
  • färsk basilika
    1 tsk
  • pastasnäckor
    600 g
  • gurka
    1 st

TILLAGNING

  1. 1. Hacka lök, vitlök och tomater. Fräs löken i olja, tillsätt vitlöken och fräs lite till. 

  2. 2. Tillsätt sedan oliver, basilika och tomaterna.

  3. 3. Fräs tills tomaterna har blivit mjuka. 

  4. 4. Häll i körsbärstomaterna och låt koka i cirka 30 minuter. Smaka av med salt och peppar.

  5. 5. Tillaga broccolimedaljong enligt anvisning på förpackningen. 

  6. 6. Koka pastan och blanda sedan denna med tomatsåsen.

  7. 7. Servera broccolimedaljongen med pastan, tomatsåsen och hyvlad gurka.

  8. Tips!

  9. Toppa gärna rätten med riven parmesan. 

  10. Lakto-ovo-vegetarisk pastarätt med krispiga broccolimedaljonger. Ett bra alternativ på en vegetarisk meny. Går utmärkt att servera såväl på lunchmenyn som på kvällsmenyn.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    478,31 kcal
  • Energi (kJ)
    2001,11 kJ
  • Fett
    18,31 g
  • Enkelomättade fettsyror
    10,76 g
  • Fleromättade fettsyror
    2,64 g
  • Mättade fettsyror
    2,97 g
  • Fiber
    8,01 g
  • Järn
    2,35 mg
  • Kalcium
    117,43 mg
  • Kalium
    697,02 mg
  • Kolesterol
    52,99 mg
  • Kolhydrat
    59,86 g
  • Disackarider
    2,17 g
  • Monosackarider
    3,45 g
  • Sackaros
    2,10 g
  • Magnesium
    66,75 mg
  • Natrium
    784,86 mg
  • Niacin
    2,45 mg
  • Protein
    14,24 g
  • Riboflavin
    0,16 mg
  • Tiamin
    0,17 mg
  • Vatten
    206,15 g
  • Vitamin B12
    0,25 µg
  • Vitamin B6
    0,36 mg
  • Vitamin C
    18,36 mg
  • Vitamin D
    0,32 µg
  • Vitamin E
    5,67 mg
  • Zink
    1,62 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet